Autonomy volgens IDC grootste in search en discovery markt


Autonomy grootste qua marktaandeel en omzetgroei

NIEUWEGEIN, 20091021 -- Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, is volgens IDC de snelst groeiende onderneming in de search en discovery markt. IDC, een internationaal onderzoeksbureau, concludeert in haar recent gepubliceerde rapport over de markt voor search en discovery technologie dat Autonomy in de periode 2007 - 2008 een groeipercentage behaalde van 17,6 procent. Volgens het rapport heeft Autonomy in 2008 daarnaast het grootste op omzet gebaseerde marktaandeel behaald in de markt voor search en discovery.

Het IDC rapport is getiteld `Worldwide Search and Discovery Software, 2009-2013 Forecast Update and 2008 Vendor Shares'1. Dit rapport stelt dat Autonomy haar marktaandeel heeft vergroot tot 14,4 procent in 2008. In het rapport wordt ook gesteld dat de markt voor search en discovery software met 19 procent is gegroeid in 2008 naar 2,1 miljard dollar, dit is meer dan de groei van de softwaremarkt en de economie in zijn geheel.

"Autonomy's benadering is uniek in de vroegtijdige herkenning van een search-based architectuur gecombineerd met content management. Autonomy kan niet langer gezien worden als een pure search-leverancier. Autonomy heeft zich ontwikkeld tot een op search-gebaseerde software leverancier. Bij een goede weergave van Autonomy's marktpositie moeten ook de markten voor compliance infrastructuur, eDiscovery, process automation middleware, archiving en content management software mee worden genomen", zegt Feldman, vice president for search and discovery technologies research bij IDC.

"We zijn zeer verheugd over het feit dat IDC ons erkent als een grote partij in de search en discovery markt", aldus Victor Cohen, General Manager Noord-Europa van Autonomy. "Deze snelle groei is het bewijs van de kracht van Autonomy's meaning based technologieën. Deze technologieën zijn revolutionair voor de manier waarop organisaties omgaan met hun informatie."

Autonomy's kernsoftware IDOL (Intelligent Data Operating Layer) begrijpt de context van content. Hierdoor kunnen relaties tussen verschillende soorten content worden gelegd. IDOL ondersteunt meer dan 1.000 verschillende dataformaten, van zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Deze unieke benadering zorgt ervoor dat organisaties ongeacht taal, besturingsysteem of bestandstype altijd de bestanden kunnen vinden die op dat moment belangrijk zijn voor bijvoorbeeld riskmanagement.


1IDC, Worldwide Search and Discovery Software 2009-2013 Forecast Update and 2008 Vendor Shares, Doc # 219883, October 2009.

----------------------
Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en koploper in de Meaning Based Computing benadering. Autonomy is recentelijk door IDC benoemd als leider in enterprise search qua omzet, met een marktaandeel dat bijna het dubbele is ten opzicht van de dichtstbijzijnde concurrent. De technologie van Autonomy maakt het mogelijk dat computers de menselijke informatie volledig begrijpen. Iedere vorm van digitale elektronische data wordt conceptueel en contextueel begrepen, waaronder tekst, e-mail, web pagina's en beeld- en geluidsmateriaal. Autonomy's technologie vormt de motor van bedrijfskritische applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie. Autonomy biedt oplossingen voor pan-enterprise search, customer interaction solutions, information governance, end-to-end eDiscovery, records management, archiving, business process management, web content management, web optimization, rich media management en beeld- en geluidsanalyse.

Het klantenbestand van Autonomy bestaat uit meer dan 20.000 internationale ondernemingen, advocatenkantoren en overheidsinstanties zoals AOL, BAE Systems, BBC, Bloomberg, Boeing, Citigroup, Coca Cola, Daimler AG, Deutsche Bank, DLA Piper, Ericsson, FedEx, Ford, GlaxoSmithKline, Lloyds TSB, NASA, Nestlé, the New York Stock Exchange, Reuters, Shell, Tesco, T-Mobile, the U.S. Department of Energy, the U.S. Department of Homeland Security en the U.S. Securities and Exchange Commission. Autonomy heeft meer dan 400 OEM partners en resellers, waaronder Citrix, HP, Novell, Oracle, Sybase, Symantec en TIBCO. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com

Autonomy en het Autonomy logo zijn gedeponeerde handelsmerken/of handelsmerken van Autonomy Corporation plc.. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.





Ingezonden persbericht