Aantrekkende vraag naar technici


KAATSHEUVEL, 20091021 -- QuPRO BV, intermediair voor technici uit Kaatsheuvel, constateert een toenemende vraag naar goed opgeleide technici in Noord-Brabant. Met name in de industriële automatisering en metaalbewerking neemt de behoefte aan goed opgeleide en ervaren medewerkers toe. De krapte op de arbeidsmarkt voor civiele technici blijft onverminderd groot.

Na een dalende vraag sinds half 2008, is op diverse vakgebieden een duidelijke kentering waar te nemen. Vooralsnog betreft het hoofdzakelijk tijdelijke invullingen, hoewel ook permanente invulling van vacatures weer in beeld is. De bouwkundige sector blijft kampen met teruglopende orderportefeuilles en dientengevolge een krimpend personeelsbestand.

Gematigd optimisme
Met name de organisaties die door een degelijke bedrijfsvoering en met een duidelijke spreiding aan activiteiten de afgelopen periode redelijk goed zijn doorgekomen, wordt met gematigd optimisme weer vooruit gekeken. De offerteaanvragen en de orderportefeuilles nemen toe en daarmee ook de noodzaak om weer met capaciteitsplanningen actief te zijn. De nadruk ligt voorlopig op het invullen van de flexibele ring.

Over QuPRO
QuPPO BV, opgericht in 2007, richt zich op innovatieve wijze op de werving van personeel in de sectoren bouw, industrie en techniek. Ze heeft een sterke kant in e-werving.

QuPRO BV





Ingezonden persbericht