Ingezonden persbericht



Bijeenkomst over overname camping of horecazaak in Frankrijk

Op woensdag 21 oktober bij de KvK Midden-Nederland in Utrecht

Bent u terug van vakantie in Frankrijk? Kunt u de droom van een bestaan in dit land als campinghouder of horecaondernemer niet loslaten? Kom dan naar de bijeenkomst 'Overname camping of horecazaak in Frankrijk' op woensdag 21 oktober bij de KvK aan de Kroonstraat 50 in Utrecht.

Gedurende drie uur worden aspirant ondernemers in Frankrijk geïnformeerd over de wet- en regelgeving rond het overnemen van een camping of horecazaak in Frankrijk. Aan bod komen onderwerpen zoals financiering, juridische aspecten (contracten, aansprakelijkheid, producteisen), verzekeringen, vergunningen en personeel. Na afloop van dit seminar weten de bezoekers in grote lijnen wat er komt kijken bij de overname van een camping of horecazaak in Frankrijk.

De sprekers op deze avond zijn Thom Weterings en Wim van Teeffelen. Thom Weterings is DGA van Eurocon Management Consultants. Daarnaast runt hij samen met zijn partner een camping in Frankrijk en heeft dus het hele proces van voorbereiding, besluitvorming en uitvoeringsfase persoonlijk ervaren.

Wim van Teeffelen is, eveneens samen met zijn partner, directeur-eigenaar van 'Ondernemen - Frankrijk'. Dit bedrijf begeleidt mensen die een eigen bedrijf willen beginnen in Frankrijk, dan wel een bestaand bedrijf willen overnemen. Ze richten zich daarbij ook op ondernemers die een chambre d'hôtes of gîtes willen beginnen, dan wel overnemen. Ook Van Teeffelen spreekt uit eigen ervaring; hij heeft met zijn partner ooit een bestaande horecazaak overgenomen.

Kortom, deelnemers aan de bijeenkomst krijgen informatie 'uit de eerste hand'. Daarbij worden alle ingrediënten aangereikt die leiden tot de eerste fase, namelijk die van het principebesluit: zetten we onze plannen wel of niet door?

Aanmelden en informatie

De bijeenkomst over overname van een camping of horecazaak vindt plaats op woensdag 21 oktober bij de KvK Midden-Nederland, Kroonstraat 50 in Utrecht. De avond duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Deelname kost 30 euro. Voor meer informatie: Wim Schraverus, adviseur internationale handel, tel. 030 2396 664. Aanmelden via www.kvk.nl/mn-frankrijk.