Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 28 september 2009

Creatieve wedstrijd Kinderboekenweek
Inloop workshop bij Kunstuitleen Utrecht

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2009 organiseert Kunstuitleen Utrecht in samenwerking met Bibliotheek Utrecht een creatieve wedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek heeft dit jaar als motto 'Aan tafel! - eten en snoepen in kinderboeken' en vindt plaats van 7 tot en met 17 oktober. Wie van eten en creatief bezig zijn houdt, doet mee met de wedstrijd 'Je bent om op te eten!' Het is de bedoeling dat kinderen een portret samenstellen van allerlei afbeeldingen van groenten en fruit.

Creatief aan de slag
Kinderen die aan de wedstrijd willen meedoen, kunnen vanaf 1 oktober in de bibliotheek of bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42 een papieren bord en een servet bedrukt met twee gedichten ophalen. Met plaatjes van groenten en / of fruit uit oude tijdschriften kunnen zij een grappig portret maken. Met bijvoorbeeld een mond in de vorm van een banaan, ogen van aardbeien of een radijsje als neus. Het kunstwerk moet op het bord geplakt worden en kan tussen 7 en 23 oktober worden ingeleverd bij de bibliotheek of Kunstuitleen Utrecht.

Speciale workshop bij Kunstuitleen Utrecht
Op woensdag 21 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt een speciale inloopworkshop georganiseerd bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42. Alle spullen liggen dan klaar om een eigen kunstwerk te maken. Kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn dan van harte welkom. Bij alle kunstuitlenen in de provincie Utrecht zijn ter inspiratie speciale kunstwerken over eten te zien, die uiteraard ook te leen zijn.

Tentoonstelling en prijsuitreiking
Alle inzendingen worden tentoongesteld bij de bibliotheken en de kunstuitlenen. Voor de makers van de smakelijkste kunstwerken is er een heerlijke prijs! Kinderboekenschrijver Koos Meinderts reikt de prijs uit op woensdag 4 november om 15.00 uur bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42.

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht, (030) 2861980, www.kunstuitleenutrecht.nl Open: wo. 13.00 - 20.30 uur, do t/m za 11.00 - 16.30 uur

-----------------------------------