Gemeente Winterswijk


Ook in de herfstvakantie lekker bewegen!


2 oktober 2009

Winterswijk- De gemeente Winterswijk zet zich in om de sportbeoefening door jeugd en jongeren te bevorderen. Samen met Winterswijkse sportverenigingen wordt daarom op woensdag 21 oktober aanstaande een speciale sportdag georganiseerd in sporthal de Pelkwijk. Deze dag is voor kinderen van 6 t/m 18 jaar die het leuk vinden om te bewegen of hun grenzen te verleggen ondanks hun beperking.

Om de sportdeelname door kinderen met een beperink te vergroten, is het belangrijk dat ze weten welke sportmogelijkheden er zijn. Het gaat erom dat ze zoveel kunnen bewegen als het lichaam het toelaat. Mensen die sporten voelen zich immers beter, frisser en energieker. Op woensdag 21 oktober van 9.30 -12.00 uur kunnen kinderen tussen de 6 en de 18 jaar met een beperking kostenloos kennismaken met het sportaanbod in Winterswijk.

Informatie
De Winterswijkse voetbalvereniging, Vereniging aangepast sporten Achterhoek, Dynamic Tennis Vereniging Winterswijk, Winterswijkse gymnastiekvereniging, Tafeltennisvereniging S.M.D. en Dans geven trainingen en informatie over hun 'aangepaste' sport. Een groot aantal vrijwilligers is de laatste tijd druk in de weer geweest met de voorbereidingen. Zij rekenen op een gezellige en sportieve ochtend. Ook zijn zij aanwezig om allerlei vragen op het gebied van hun sport te beantwoorden.

Opgeven?
Wie mee wil doen, kan zich opgeven bij Suzan de Jong, Gemeente Winterswijk via email: sdejong@winterswijk.nl. Vermeld hierbij graag je naam, telefoonnummer, leeftijd en school. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de Gemeente Winterswijk via telefoonnummer 0543 - 543 543.