Gemeente Winterswijk


Winterswijkse verenigingen enthousiast over kennismakingslessen voor jeugd

8 oktober 2009

Winterswijk - Al vele jaren maakt de gemeente Winterswijk het succesvol mogelijk dat kinderen tijdens schooltijd kennismaken met het Winterswijkse sportaanbod. Tal van trainers/begeleiders zetten zich enthousiast in om hun sport bij de kinderen onder de aandacht te brengen.

Hoewel het schooljaar nog maar net is begonnen zijn er ook dit jaar al weer leuke sportontmoetingen geweest. Favoriet bij vooral de kinderen is telkens weer het mountainbiken. Inmiddels een vast ritueel in oktober. De samenwerking tussen gemeente, scholen, vereniging of stichting en bond is prima. Hierdoor is het ieder jaar weer mogelijk dat leerlingen uit groep 7 kennismaken met de mooie facetten van het mountainbiken. Afgelopen week was het de beurt aan 212 kinderen om zich op en rondom 't Hilgelo uit te leven met de bikes.

Ook in de maanden oktober, november en december maken vele honderden leerlingen (groep 3 t/m 8) tijdens schooltijd kennis met hockey, jazzdance en tafeltennis. De verenigingen W.M.H.C. Avanti (hockey), CGV Tempo (gymnastiek) en TTV S.M.D (tafeltennis) zorgen wederom voor spectaculaire lessen. Leerlingen die het leuk vinden kunnen vervolgens na schooltijd bij de verschillende verenigingen sporten.

Special sportdag
Woensdag 21 oktober is het feest voor jeugd en jongeren die willen sporten maar, vanwege een beperking, hiervoor niet altijd mogelijkheden hebben. Deze doelgroep is van harte welkom op de special sportdag die 21 oktober plaatsvindt bij sporthal de Pelkwijk. Van 9.30-12.00 uur bieden de Winterswijkse voetbalvereniging, Vereniging aangepast sporten Achterhoek, Dynamic Tennis Vereniging Winterswijk, Winterswijkse gymnastiekvereniging, Tafeltennisvereniging S.M.D. en Dans & zo hun sport aan. Het wordt een sportieve en gezellige ochtend.

Opgeven?
Wie mee wil doen aan de Special sportdag, kan zich opgeven bij Suzan de Jong, Gemeente Winterswijk via email: sdejong@winterswijk.nl. Vermeld hierbij graag je naam, telefoonnummer, leeftijd en school.