Ingezonden persbericht

Nieuwe versie DeviceLock compatible met Windows 7

Rotterdam, 21 oktober 2009 - De nieuwste versie van DeviceLock, een softwareoplossing voor de preventie van datalekkage via lokale poorten, is compatibel met Windows 7. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Versie 6.4.1 beschermt zowel desktops als laptops en servers met Windows 7 tegen datalekkage door diefstal of nalatigheid.

"Omdat Windows 7 al zo lang wordt verwacht, denken wij dat veel klanten niet lang willen wachten met de overstap naar het nieuwe platform," zegt Ashot Oganesyan, CTO en oprichter van DeviceLock. "We hebben alles uit de kast gehaald om de ondersteuning voor Windows 7 te bieden, nog voor het besturingssysteem wordt gelanceerd. Nu dat is gelukt, kunnen onze klanten blijven voldoen aan de meest strikte nationale wetgeving en standaarden die gelden voor de bescherming van vertrouwelijke bedrijfs- en klantgegevens."

DeviceLock biedt aanzienlijk meer functies dan het apparaatbeheer van Windows 7. Zo kunnen systeembeheerders per bestandstype en -soort verschillende regels opstellen. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen het kopiëren van e-mailbestanden wel toe te staan, maar dat van contactgegevens niet. Bovendien herkent het de werkelijke bestandstypen, zodat het een .EXE-bestand dat is opgeslagen als .PDF toch detecteert. Nieuw in DeviceLock 6.4.1 is de uitgebreide zoekfunctie, waardoor de controle op de naleving van beveiligingsbeleid exacter, gebruiksvriendelijker en minder tijdrovend is.

Meer over DeviceLock 6.4.1
De softwareproducten van DeviceLock bieden organisaties van de meest uiteenlopende bedrijfstakken en bedrijfsgroottes een proactieve bescherming tegen dataverlies en netwerkinfiltraties door malware via de lokale poorten van bedrijfscomputers. Zo worden de beveiligingsrisico's die kunnen ontstaan als gevolg van onoplettendheid, fouten of kwade bedoelingen aanzienlijk teruggedrongen. DeviceLock software is ontworpen voor Microsoft Windows besturingssystemen en heeft een overzichtelijk centraal beheer. Het integreert volledig met Microsoft Active Directory® en stelt beveiligingsbeheerders ertoe in staat de gebruikerstoegang tot alle typen apparaten en lokale poorten op hun pc's nauwgezet te beheren, online te bewaken, schaduwkopieën te maken, in logboeken vast te leggen en te analyseren. Dit is inclusief lokale printers, netwerkprinters en virtuele printers, maar ook de op Windows Mobile® en Palm® OS gebaseerde persoonlijke mobiele apparaten. Om gegevens op verwisselbare opslagapparaten te beveiligen, integreert DeviceLock met de toonaangevende encryptie-producten van PGP, Lexar, SecurStar en TrueCrypt. Bovendien blokkeert DeviceLock de activiteiten van alle hardware-keyloggers.

Over DeviceLock, Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint device controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. DeviceLock beschermt nu vier miljoen computers in meer dan 58.000 organisaties over de hele wereld. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië). Kijk voor meer informatie op http://www.devicelock.com.



Ingezonden persbericht