Ingezonden persbericht


F5 bundelt toegangsbeheer voor webapplicaties

BIG-IP van F5 met Oracle Access Manager voor verbeterde inlog en toegangcontrole

Schiphol-Rijk, 21 oktober 2009 - F5 Networks integreert zijn BIG-IP-toegangsoplossingen met Oracle Identity Management-software. Hiermee centraliseert het bedrijf diensten voor webapplicatie-authenticatie en -autorisatie. Daarnaast zorgt de integratie voor gestroomlijnd toegangsbeheer en lagere infrastructuurkosten. De geïntegreerde oplossing is naar verwachting in de eerste helft van 2010 beschikbaar.

De combinatie tussen de F5- en Oracle-oplossingen resulteert in een lagere TCO, minder risico's bij ingebruikneming en een grotere operationele efficiëntie. Daarnaast zorgt de integratie met Oracle Access Manager Single Sign-On (SSO) voor een betere eindgebruikerservaring en hogere productiviteit bij de gebruiker. Bedrijven kunnen met deze integratie een toegangsbeheer- en SSO-strategie opzetten, die een snelle ROI biedt. De integratie biedt ook voordelen op het vlak van de configuratie van instellingen voor de toegang tot applicaties.

"Implementatiegemak en TCO zijn belangrijke elementen voor Oracle en zijn klanten", zegt Brian Mozinski, directeur Product Management, Identity Management en Security bij Oracle. "Door de integratie van de functionaliteit van Oracle Access Manager en het BIG-IP-systeem van F5 kunnen klanten Oracle Fusion Middleware 11g Identity Management-oplossingen verder stroomlijnen."

"Nauw samenwerken met belangrijke leveranciers van oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer, zoals Oracle, is een belangrijke strategie van F5", zegt Jason Needham, directeur Product Management bij F5. "Met deze partner bieden we klanten de mogelijkheid om toegangscontrolediensten voor applicaties te centraliseren en te bundelen, ook binnen verschillende netwerkomgevingen. F5 biedt innovatieve toegangsbeheeroplossingen en edge-diensten, zoals SSL VPN, versnelling en andere beheerde diensten. Klanten vergroten hiermee de IT-flexibiliteit en profiteren van meer functionaliteit, beveiliging en een snellere ROI."

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de levering van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent voor hen een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun applicatielevering te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: www.F5.com.