Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 21 oktober 2009

PvdA Rotterdam: Houd de Rotterdamse gayscene in stand!

"De Rotterdamse gay scene dreigt ten onder te gaan", dat is de analyse van Alexander van Klaveren (Lef in Concepts) in het masterplan 'Van oud roze, naar flitsend fuchia'. Van Klaveren stuurde het masterplan al in maart van dit jaar naar het Rotterdamse college, maar een reactie bleef uit, zo meldt hij in een brandbrief vandaag aan het college en de Rotterdamse raadsleden. Aanleiding voor PvdA raadslid Claus Verbrugge om het college om opheldering te vragen.

Verbrugge:"Ik kreeg deze brief ook in handen. De PvdA neemt dit signaal zeer serieus. De PvdA wil dat de gayscene in Rotterdam verder gaat bruisen. Homo's horen in Rotterdam thuis en zij moeten zich hier ook thuisvoelen. De homogemeenschap in Rotterdam draagt bij aan een goed leefklimaat en een gezonde economie."

Van Klaveren maakt zich zorgen over het uitblijven van antwoord van de gemeente Rotterdam: "Rotterdam is uitgeroepen tot de 'homovriendelijkste gemeente' van Nederland, maar de realiteit is minder florisant." De Rotterdamse homo's zoeken hun heil steeds meer in andere steden, is de analyse van het masterplan. Verbrugge:"De PvdA is trots op het feit dat Rotterdam de 'homovriendelijkste' gemeente van Nederland is. Initiatieven die de gayscene beter op de kaart zetten, moeten dan ook serieus door het college worden bekeken om deze koppositie te behouden. Het college heeft nog niet gereageerd op het in maart jl. ingestuurde masterplan door Lef in Concepts. De PvdA betreurt het dat de indruk hierdoor ontstaan is dat het college de gayscene niet serieus neemt."




Ingezonden persbericht