Ingezonden persbericht


Collecte Dierenbescherming
brengt recordbedrag op

Utrecht, 21 oktober 2009

Ondanks de recessie en de stromende regen, heeft de collecte van Dierenbescherming Utrecht Amersfoort dit jaar een recordbedrag van ¤ 84.506,- opgebracht. In de week van 5 tot en met 10 oktober gingen in deze regio ruim achthonderd collectanten de straat op. De Dierenbescherming, die voor haar inkomsten volledig afhankelijk is van de steun van het publiek, is erg verheugd over de opbrengst.

Een bedrag van ¤ 58.813,97,- werd ingezameld in Utrechtt en de omliggende gemeenten. De overige ¤ 225.692,40,- is afkomstig uit Amersfoort en omgeving. Een Utrechtse dierenvriend stopte zelfs ¤ 250,- in de collectebus. De totale oppbrengst is bijna zevenduizend euro hoger dan vorig jaar, toen er ¤ 77.671,60 werd opgehhaald.

De jaarlijkse collecte maakt een belangrijk deel uit van de inkomsten van de Dierenbescherming. Omdat de organisatie geen subsidie ontvangt, is zij voor het uitvoeren van haar werkzaamheden geheel aangewezen op de steun van het publiek. De opbrengst komt onder meer ten goede aan het vervoer en de opvang van dakloze huisdieren en hulpbehoevende wilde dieren en de inspectie van meldingen van mishandeling en verwaarlozing.