NOVA

21-10-2009

Lot burgemeester Vreeman aan zijden draadje
Burgemeester Ruud Vreeman verdedigt zich vanavond in de Tilburgse gemeenteraad. De meerderheid van de raad heeft het vertrouwen in hem verloren, nadat hij de raad vorig jaar niet direct informeerde over een overschrijding van het budget voor de verbouwing van het Tilburgse Midi Theater. Het lot van burgemeester Vreeman hangt aan een zijden draadje.

In NOVA vanavond een verslag van de raads-vergadering en een reactie van Ruud Vreeman.

Nieuwe aflevering in DSB-soap
Het nieuws over DSB blijft de pers beheersen: vandaag werd bekend dat het Scheringa zelf was die het voorstel de kunst in het Scheringa-museum te laten hangen afwees, dat bekend werd dat Scheringa geen aanspraak kan maken op de depositogarantieregeling, en dat spaarders bij DSB vanaf vandaag een voorschot tot maximaal 3000 euro mogen indienen.

In NOVA vanavond een kijkje in het lege museum, een verslag van de ontwikkelingen van vandaag, en een bezoek aan DSB-gedupeerden die zich afvragen waarom zij nog de volle mep zouden betalen.

Oorlog trekt zware wissel op gezinnen militairen
President Obama staat onder grote druk om snel te beslissen of hij 40.000 extra soldaten naar Afghanistan stuurt. De oorlog daar trekt een zware wissel op Amerikaanse militaire families. Zoals op legerbasis Fort Carson. Acht soldaten van die basis zijn deze maand in Afghanistan gedood.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Onzekere toekomst voor kunst op topsport van Scheringa De inhoud van het Midi-rapport, het rapport over de kostenoverschrijding van het Tilburgse theater, is op zich niet zwaar genoeg om burgemeester Vreeman te ontslaan. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht
http://www.novatv.nl