Ministerie van Defensie

Nederlandse luchtverdediging toont geschiedenis

21 oktober 2009, 18.27 uur

De geschiedenis van de grondgebonden luchtverdediging van de land- en luchtmacht is vanaf nu te bezichtigen aan de hand van onder meer een uitgebreide collectie materieel. De zogenoemde Historische Verzameling Grondgebonden Luchtverdediging werd vandaag geopend op luchtmachtbasis De Peel.

De wapensystemen, voertuigen, radarinstallaties en simulatoren geven in combinatie met informatiezuilen en fotowanden een compleet beeld van de geschiedenis van de Nederlandse luchtverdediging. In deze collectie zijn de verzamelingen van zowel het Commando Luchtdoelartillerie van de landmacht als de Groep Geleide Wapens van de luchtmacht samengevoegd. Beide eenheden werken samen op luchtmachtbasis De Peel.

De opening vond plaats in het bijzijn van de commandant Groep Geleide Wapens, kolonel Peter Wijninga en de commandant van het Commando Luchtdoelartillerie, kolonel Laurens Jobse. Het museum is iedere woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 15.00 uur geopend. De entree is gratis. Bezoekers kunnen zich melden bij het Basis Informatiecentrum op luchtmachtbasis De Peel.