Fortis Bank

Published: 17:30 21.10.2009 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Financiële kalender 2010

Fortis heeft de publicatiedata in 2010 vastgesteld alsmede de data voor de Algemene vergaderingen van Aandeelhouders en de relevante dividenddata.

Woensdag 10 maart Jaarresultaat 2009

Woensdag 28 april Algemene Vergadering van Aandeelhouders Brussel

Donderdag 29 april Algemene Vergadering van Aandeelhouders Utrecht

Dinsdag 4 mei Fortis-aandeel gaat ex-dividend Aanvang dividendkeuzeperiode

Woensdag 12 mei Trading update eerste kwartaal 2010

Vrijdag 21 mei Einde dividendkeuzeperiode

Dinsdag 1 juni Betaaldatum dividend 2009

Woensdag 25 augustus Resultaat eerste halfjaar 2010

Woensdag 10 november Trading update eerste negen maanden 2010

De resultaten (persberichten en verwante publicaties) worden vanaf 7.30 uur beschikbaar gesteld op onze website www.fortis.com. De persconferenties, analistenbijeenkomsten en conference calls kunnen worden gevolgd via de telefoon en via deze website. Over de dividendkeuzeperiode:
Elk Fortis-aandeel vertegenwoordigt één samengevoegd aandeel in de Belgische en Nederlandse moedermaatschappijen, respectievelijk Fortis N.V. en Fortis SA/NV. Aandeelhouders kunnen kiezen uit welke bron zij hun dividend wensen te ontvangen. Zij kunnen voor Fortis N.V. kiezen en hun dividend uit Nederlandse bron ontvangen, of voor Fortis SA/NV en hun dividend uit Belgische bron ontvangen. Aandeelhouders dienen hun keuze tijdens de dividendkeuzeperiode kenbaar te maken.

Met verzekeringen als core business, telt Fortis (www.fortis.com) meer dan 10.000 medewerkers in België en in andere landen. De vier kernmarkten van Fortis zijn België, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië.

AG Insurance, waarin Fortis een belang van 75% heeft, is van oudsher marktleider op de thuismarkt België in de segmenten Life en Non-Life. AG Insurance positioneert zich eveneens als een belangrijke speler in het segment Employee Benefits.

Buiten België is Fortis Insurance International, een volledig dochterbedrijf van Fortis, via eigen vestigingen, joint ventures of lokale partners, actief in de drie andere markten. In het Verenigd Koninkrijk dingt Fortis naar de tweede plaats op de markt voor autoverzekeringen. In Azië maakt Fortis gebruik van zijn knowhow om samenwerkingsverbanden met een hoge toegevoegde waarde op te zetten.

In 2008 werd 54% van de omzet van de verzekeringsactiviteiten in België gerealiseerd en 46% in de andere landen.

Fortis heeft een belang van 45% in Royal Park Investments, een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht. Fortis heeft ook 100% deelnemingen in financiële vehikels, waarvan Fortis de financiële activa en verplichtingen beheert.

Fortis is genoteerd op Euronext (Brussel - Amsterdam).

Fortis hecht bijzonder veel waarde aan de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid, zoals blijkt uit de activiteiten van de Fortis Foundations op het gebied van het bedrijfsmecenaat en vrijwilligerswerk.