Gemeente Geertruidenberg


Hebt u weleens moeten broemen?

Veilig Verkeer Nederland afdeling Geertruidenberg en Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg (SWOG) organiseren op donderdag 22 oktober weer een BROEM-dag. Tijdens deze dag krijgen 50-plussers advies en bijscholing in hun praktische en theoretische verkeerskennis. Doel van de bijscholing is dat mensen langer en op een veilige manier aan het verkeer kunnen blijven deelnemen.

Gedurende de BROEM-dag maakt de deelnemer een rit in zijn/haar eigen auto, samen met een BROEM-ritadviseur. De adviseur bespreekt de gemaakte rit met de deelnemer en geeft adviezen. Vervolgens wordt er uitleg gegeven over de huidige verkeersregels. Het programma wordt afgesloten met een gehoor-, ogen- en reactietest (in een rijsimulator) en voorlichting over bewegingen die betrekking hebben op verkeersdeelname met de auto. Deelname aan de BROEM-dag heeft geen enkel gevolg voor het behoud van het rijbewijs. Er worden uitsluitend persoonlijke adviezen gegeven om het zelfvertrouwen tijdens de verkeersdeelname te stimuleren.

DE BROEM-dag komt tot stand met financiële ondersteuning van de gemeente Geertruidenberg en de Provincie Noord-Brabant. De Gemeente Geertruidenberg is zeer actief op het gebied van mensgerichte maatregelen (beïnvloeden van gedrag) en hecht daarom zeer veel waarde aan het verkeersgedrag van haar bewoners.

Bent u geïnteresseerd of wenst u aanvullende informatie over de BROEM-dag? U kunt dan bellen met SWOG, 0162 - 520 7096 of per mail (broemgberg@casema.nl)