Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
25-09-2009

Kieskompas/EU Profiler wint eDemocracy Award

Het World eDemocracy Forum heeft EU Profiler de e-Democracy Award toegekend. Een van de ontwikkelaars is politicoloog André Krouwel van de Vrije Universiteit Amsterdam. EU Profiler zal 22 oktober de prestigieuze prijs op het gebied van e- democratie in ontvangst nemen.

De e-Democracy Award is bedoeld voor mensen of organisaties die door het gebruik van internet en nieuwe technologieën een politieke verandering veroorzaken. EU Profiler, ontwikkeld door een samenwerking tussen Kieskompas, het European University Institute en NCCR Democracy, hielp EU-burgers bij het bepalen van hun stem bij de afgelopen Europese Verkiezingen. Ook analyseerde EU Profiler de politieke voorkeuren en het stemgedrag van de Europese kiezer.

EU Profiler is een van de projecten van het Kieskompas. Eerder al ontwikkelde het Kieskompas stemhulp voor onder meer de Tweede Kamerverkiezingen en de presidentsverkiezingen in de VS. Kieskompas voor de Portugese Parlementsverkiezingen, die 27 september plaatsvinden, heeft tot nu toe ruim 300.000 bezoekers getrokken.