RTL Group

'Het Zesde Zintuig'-paragnosten zorgen voor beweging in zaak Willeke Drost

In het goed bekeken RTL 4-programma Het Zesde Zintuig - Plaats Delict, duiken op donderdag 22 oktober paragnosten Tessa, Ingomar en Petra in de verdwijning van Willeke Drost. Robert ten Brink begeleidt de paragnosten, die mogelijk een nieuwe richting aan deze zaak geven.

Op een koude winternacht in 1992 verdwijnt de 15-jarige Willeke Dost spoorloos uit de boerderij van haar pleegouders in Koekange. Tot op de dag van vandaag heeft niemand meer iets van haar vernomen en het wordt steeds duidelijker dat Willeke niet is weggelopen, maar vermoord is. De paragnosten komen ook in deze aflevering met bijzonder concrete aanwijzingen, waardoor er speciale honden kunnen worden ingezet die lijkengeur ruiken. Op basis van de bevindingen van de paragnosten en het resultaat met de honden, wordt ook specialist Harry Jongen, alias De Neus, ingeschakeld. Deze voormalig legerkapitein is internationaal bekend en expert in het vinden van lichamen. Hij was onder meer betrokken bij de oplossing van de zaak Dutroux en bij het blootleggen van massagraven in Bosnië. Lukt het om deze vastgelopen zaak weer vlot te trekken en met een doorbraak te komen?

Uitzending RTL 4: donderdag 22 oktober, tussen 21.30 en 22.30 uur.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, tel. 035 - 6718667, onno.posthuma@rtl.nl.