NCRV

Man bijt hond

Festival houdt Wognum op de kaart

Donderdag 22 oktober

18.55 uur, Nederland 2

Man bijt hond gaat vandaag naar Wonum. Ep Rood zorgt dat deze plaats op de kaart blijft staan, ondanks het omvallen van de DSB-bank. Hij organiseert al 13 jaar âAll American Sundayâ. Dit is een festival met hot dogs, hamburgers, Budweiser en Amerikaanse auto's. Elk jaar komen daar 1500 Amerikaanse auto's en zo'n 5000 bezoekers. In de 'Amerikanen scene' is en blijft Wognum super bekend.

Vandaag volgt Man bijt hond Beppie in de dagelijkse soap âDe Haagse Bingo. Ze bakt in de pauze tostiâs en maakt broodjes kroket voor alle bingoklanten. Ze oogt misschien ietwat verstrooid, maar heeft een goed systeem om het overzicht te houden: âAls ze hebben betaald, dan zet ik er een âBTjeâ achter, dan weet ik dat ze betaald hebbenâ. Beppie valt vaak. Tijdens de bingo heeft ze daar weinig last van. Dan is ze gefocust. Toch heeft ze thuis een net een nieuwe scootmobiel. Ze showt hem vol trots: âDit is de Rolls Royce onder de scootmobiels!â

De lijn Steenoven â Gaarkeuken komt vandaag aan in het Brabantse Overloon. Een echtpaar aldaar heeft ooit meegedaan aan het tv-spelletje Boggle. Ze hebben bewust geen kinderen, omdat ze heel druk zijn met hun hobbyâs.