Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 22-10-2009

Te hard

BREUKELEN Een automobilist reed in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 oktober veel te hard. Hij bleek ook gedronken te hebben.

Rond 03.45 uur zagen agenten dat ter hoogte van Breukelen een auto met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht reed. Zij gingen achter de auto aan en zagen dat, terwijl zij met een geijkte snelheid van 168 km/u, reden hij op hen uitliep. De automobilist ging bij een benzinestation Haarrijn eraf, waarna de agenten hem aanspraken. Daarbij constateerden zij dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk te veel had gedronken. De man, 30 jaar oud en afkomstig uit Tilburg, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 225 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Vanwege de te hoge snelheid, gecorrigeerd 162 km/u, terwijl 90 km/u de maximumsnelheid is, werd het rijbewijs van de Tilburger ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Unizelf

WOERDEN Een man bleek op woensdag 21 oktober niet voor Unicef maar voor Unizelf aan het collecteren te zijn. Uiteindelijk had hij ook een hoger doel.

Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Voorstraat kennelijk voor zichzelf aan het collecteren was. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man op het Kerkplein aan. Hij had inderdaad een collectebus van Unicef bij zich. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de man een goede bekende van de politie was op het gebied van oplichting. Tevens bleek hij geen vergunning te hebben om te collecteren. De agenten hielden de man, 52 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan en brachten hem over naar het politiebureau.

In de collectebus zat ruim 150 euro. Dat is in beslag genomen. De verdachte verklaarde aanvankelijk echt voor Unicef aan het collecteren te zijn, maar gaf uiteindelijk toe voor zichzelf aan het collecteren te zijn. Hij nuanceerde dat wel door mee te delen dat bij zijn overlijden al zijn geld naar veertig goede doelen zou worden overgemaakt. Hij had dat naar zijn zeggen in zijn testament vastgelegd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.