Man uit Nijmegen wint 50.000 euro met Kraslot

22/10/2009 10:40

De Lotto

Een 52-jarige man uit Nijmegen heeft met het 7 Klapper Kraslot 50.000 euro netto gewonnen. De man kocht zijn Kraslot bij Primera Dukenburg in Nijmegen.

"Ik koop regelmatig Krasloten en win daardoor ook vaak een leuk prijsje. Ik vind het natuurlijk geweldig dat ik nu de hoofdprijs te pakken heb," aldus de gelukkige winnaar die het prijzengeld voorlopig op zijn spaarrekening zet.

Het winnende Kraslot is verkocht bij Primera Dukenburg aan het Zwanenveld in Nijmegen. Hier wordt vrijdag 23 oktober om 13.00 uur een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren.

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van De Lotto, de moedermaatschappij van Krasloten, komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.