Gemeente Eemnes

Persberichten

Rijvaardigheidstraining senioren in Eemnes

Veel automobilisten die zon dertig jaar geleden hun rijbewijs gehaald hebben, zijn ervaren bestuurders die routinematig aan het verkeer deelnemen. Toch schuilt daarin een sluipend gevaar. Wie op basis van routine en ervaring achter het stuur kruipt, kan het in sommige situaties erg moeilijk hebben, omdat het verkeer zich door de jaren heen blijft ontwikkelen.

De training is een gevarieerde vrijwillige opfrisdag waarin de veranderde verkeerregels uitgebreid worden behandeld, een ogen- en reactievermogentest en een praktische rijvaardigheidsrit in uw eigen auto onder begeleiding van een ervaren rijinstructeur. Voor de deelnemers zijn er aan deze dag geen consequenties verbonden voor het behouden van het rijbewijs.

De rijvaardigheidsrit wordt georganiseerd vanuit het gemeentehuis in Eemnes, Zuidersingel 1. Er worden op 28 oktober twee cursussen georganiseerd, de ochtendcursus start om 09.00 en de middagcursus start om 13.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Stichting Welzijn Ouderen Bel tijdens het spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur, aan de Jhr. Roellaan 17 te Eemnes. De kosten zijn 15,-. Na afloop van de cursus ontvangen cursisten een bewijs van deelname.

(Gepubliceerd 22-10-2009)