Gemeente Valkenswaard

werkt op hoog niveau

Gemeente werkt op hoog niveau

Werk in Uitvoering

Momenteel zijn medewerkers van de gemeente in Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft bomen aan het snoeien. Hierbij maakt ze gebruik van hoogwerkers van verschillende hoogtes: 7 meter, 16, 22 en 28 meter. Vooraf is bepaald welke bomen gesnoeid worden.

In het voorjaar is ook een snoeironde geweest. Alle bomen die nu aan de beurt zijn voor onderhoud worden ook weer netjes in vorm gesnoeid. Tijdens het snoeien wordt vooral gekeken naar de veiligheid en de 'tak vrije doorgang' die nodig is. De takken worden versnipperd en de overblijvende houtsnippers worden weer hergebruikt in het plantsoen. De gemeente probeert tijdens het snoeien zoveel mogelijk klachten af te werken. Niet alle klachten kunnen worden meegenomen of wordt door de gemeente als een klacht gezien.

Meer dan 22.000 bomen heeft de gemeente in het bestand staan. Dit zijn alleen de bomen binnen de bebouwde kom en naast verharde wegen in het buitengebied. De werkzaamheden zijn begonnen vanaf 21 september en duren tot 6 november. In totaal is de gemeente zeven weken bezig hiermee. De volgende snoei ronde staat voor het einde van de winter en vroege voorjaar 2010 op de planning.

7meterse5
Snipperaar