Ingezonden persbericht


Utrecht, oktober 2009

Slim en grappig:

De 90 bekendste boeken voor mensen met haast


Stel je voor: je bent in gezelschap van vrienden en het gesprek gaat over boeken. Maar van alle klassiekers die ter sprake komen, heb je er niet één gelezen. Een gênant moment, maar wat doe je? Praat je mee? Of geef je eerlijk toe dat je niet helemaal op de hoogte bent? Het hilarische boek De 90 bekendste boeken voor mensen met haast biedt de kern van elke klassieker in vier slimme en grappige graphics. Zo ben je in een mum van tijd weer helemaal bij!

Een supersnelle update in de literatuur, zo kun je De 90 bekendste boeken voor mensen met haast wel noemen. James Joyce's omvangrijke roman Ulysses is teruggebracht tot vier plaatjes. Alle klassiekers van de afgelopen eeuw komen aan bod, zoals Misdaad en straf, Lolita, De dood in Venetië, alsook Gullivers reizen en In de ban van de ring bieden de lezer een slimme uitkomst door in een korte tijd hoogstaande literatuur tot zich te kunnen nemen. Maakt het je nieuwsgierig. dan kun je altijd nog het boek zelf gaan lezen. Voor wie de klassiekers al wel gelezen heeft, is De 90 bekendste boeken voor mensen met haast een heerlijk boek van herkenning op een verrassende wijze.

Een stalen gezicht opzetten als Kerouac, Proust, Tolkien of Joyce worden genoemd, is voortaan niet meer nodig. Je zult Het parfum nooit meer associëren met de glossy folder van een parfumerie en 1984 zal niet langer een vage herinnering aan punk en krakersrellen zijn.

De 90 bekendste boeken voor mensen met haast is een redding voor de literaire ziel... en een reuze grappig cadeauboek!

De 90 bekendste boeken voor mensen met haast
De 90 bekendste boeken voor mensen met haast
Wengelewski, T.

De kortste samenvatting ooit!

De 90 bekendste boeken voor mensen met haast

Thomas Wengelewski en Henrik Lange

Paperback, 192 pagina's

ISBN 978 90 215 4649 0

Prijs: ¤ 10,00

Verschijningsdatum:

22 oktober 2009
Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met: