Dura Vermeer

Cruquius - 22 oktober 2009

De CruuQ als duurzaam voorbeeld

Wethouder Jeroen Nobel (Grondzaken) van de Gemeente Haarlemmermeer vindt het nieuwe duurzame regiokantoor van Dura Vermeer in Cruquius een voorbeeld voor de toekomstige herontwikkeling van het Cruquius-gebied.

De wethouder verrichtte vorige week samen met Age Vermeer, lid van de divisiedirectie Infra, de officiële opening van het nieuwe kantoor door het onthullen van een kunstwerk.

Duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen is één van de speerpunten geweest bij de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe pand, dat is gedoopt tot `De CruuQ'. De CruuQ is onder meer gebouwd met duurzame materialen en voorzien van een Warmte- en Koudeopslagsysteem (WKO) voor het verwarmen en koelen van het gebouw. De WKO/warmtewisselaar-installatie is dusdanig ontworpen dat deze volledig op electriciteit draait, waardoor geen gasaansluiting voor het gebouw nodig is. De jaarlijkse energiekosten zijn aanzienlijk lager en de CO2 uitstoot wordt met 78% verminderd, mede doordat Dura Vermeer voor honderd procent energie inkoopt op basis van windenergie.

Basis
Het regiokantoor staat op een locatie, waar het voor de divisie Infra van Dura Vermeer allemaal is begonnen. In Cruquius legde oprichter Piet Vermeer in 1961 de basis voor de infrastructuuractiviteiten van het bedrijf. Ook Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer kent in dit gebied deels haar oorsprong.

Op één locatie
De CruuQ, 3.672m2 groot en ruimte voor 140 medewerkers. vormt de invulling van Dura Vermeer's visie op samenwerking. Door het huisvesten van Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer, Dura Vermeer Infrastructuur Midden West en Dura Vermeer Reststoffen, bedrijven met verschillende disciplines, op één locatie wil het concern zijn regionale positie verder versterken. De krachtenbundeling draagt bij aan een betere klantgerichtheid en zorgt voor een aantrekkelijke `bouwkundige cocktail' aan kennis en kunde. Daarnaast profiteren de drie werkmaatschappijen van elkaars relatienetwerk.

De Cruuq is een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed en een realisatie van Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer naar ontwerp van architectenbureau Van Manen uit Noordwijk.