Wie wordt Journalist voor de vrede 2009


Tot 2 november open aanbevelingen voor de vredesJOURNALIST , Meest recente lijst genomineerden tot nu toe

LEIDEN, 20091022 -- Het Humanistisch Vredesberaad reikt weer de prijs voor vredes-journalistiek uit. Waarom? Onafhankelijke journalisten werken soms in eenzame of onmogelijke situaties. Tijdsdruk, financiele en politieke belangen kunnen een barrière vormen voor een zo objectief mogelijk verhaal of onderzoek. In het Nederlandse taalgebied zijn veel publicisten actief, elk met hun eigen stijl, professionaliteit en engagement. Ze vormen een essentiële schakel bij onze meningsvorming. Zij verdienen onze waardering als ze opvallen door een degelijk verhaal.

De wisselprijs is vernoemd naar Han Achtienribbe, een humanistische vredesactiviste (1930-1999). Eerder werd de prijs toegekend aan: Stan van Houcke (2003), Anja Meulenbelt (2004), Mohammed Benzakour (2005), Ramsey Nasr (2006), Koert Lindijer (2007) en Arnold Karkens (2008). Mensen die deze titel nog steeds waarmaken!

-*Tot 1 november staat de jury open voor gemotiveerde aanbevelingen uit het publiek.

-*Dit kan door een email naar: info@humanistischvredesberaad.nl
Per post: Postbus 235, 2300AE Leiden.

-*Profiel van de journalist: een Nederlandstalige journalist, programmamaker, cartoonist die een bijdrage levert aan goede berichtgeving en daardoor een vredescultuur bevordert.

-* Genomineerd tot 22 oktober voor de prijs van 2009:
Kees Driehuis (Zembla)
Gie Goris (MO.be)
Antoinette de Jong (NRC, VPRO)
Minka Nijhuis (NOS)
Linda Polman (Crisis Karavaan)
Bert Wagendorp (VK)

-*Prijsuitreiking door Arnold Karskens op 14 november op de Jubileumviering van het Humanistisch Vredesberaad 25jaar, Artis Zalen te Amsterdam (16u)





Ingezonden persbericht