Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

10 september 2009

John Coffey brengt debuutalbum uit

Op 22 oktober zal JOHN COFFEY in de EKKO, Utrecht debuutalbum VANITY met een waanzinnige live show releasen. Verwacht banjo's en geweren, maar vooral ook snoeiharde gitaren afgewisseld met geweldige refreinen die je de weken erna niet meer uit je hoofd zult krijgen. VANITY wordt uitgebracht op Sally Forth Records in samenwerking met Munich Records en ligt vanaf 19 oktober in de winkels.

Heb je wel eens iets moois gemaakt?
En het daarna kapotgeschoten?

JOHN COFFEY heeft in een verlaten fabriek in Utrecht en in tourbussen door heel Europa gewerkt aan zijn debuutplaat. Gitaren die tot diep in de nacht door een grote fabriekshal schallen, waarna 's ochtends het geluid van drums weerkaatst wordt door de metalen constructie. Zweet van intense optredens dat zich op reis in een tourbus door Oost-Europa in het hout van de gitaren nestelt.

Vijf bandleden hebben een trainingskamp ondergaan waar Rocky Balboa nog wat van kan leren, met een resultaat dat inslaat als een kogel. Catchy zanglijnen worden kapot geschoten door genadeloos gitaargeweld. Een ongehoorde vorm van rock 'n roll waarbij de band nietsvermoedende luisteraars in spanning laat en op elk moment in een song de trekker over kan halen. Een plaat met een kogel er dwars doorheen. Kapotgeschoten ijdelheid:

VANITY

Het debuutalbum van rock 'n roll vijftal JOHN COFFEY

VANITY is opgenomen door Martijn Groeneveld (o.a. Face Tomorrow, Solo, The Spirit that Guides Us) en wordt uitgebracht op Sally Forth Records / Munich Records. De eerste 1000 exemplaren van de CD zijn doorboord met een kogel.

JOHN COFFEY heeft meer dan honderd optredens gedaan in binnen- en buitenland (o.a. Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en Polen) en in voorprogramma's gestaan van onder andere The Chariot, The Juliana Theory en Haste the Day.

De band heeft twee goed ontvangen EPs uitgebracht en verscheen met Holiday in Cambodia van Dead Kennedys op de Coverclub verzamelaar Never Mind Punk 1977, Here's the Coverclub.

Kaarten zijn vanaf nu te bestellen via www.johncoffey.nl. Maak gebruik van de speciale aanbieding in de voorverkoop en koop VANITY bij je ticket. Tickets kosten 8 euro en voor slechts 10 euro extra krijg je het album VANITY erbij!

Details:
22 oktober 2009
EKKO, Utrecht
VANITY RELEASE SHOW
Deuren op: 20.00
Order tickets: www.johncoffey.nl

Volg de voorbereidingen en voeg John Coffey toe op: Facebook - www.facebook.com/pages/John-Coffey/49056521817 Hyves - www.johncoffeymusic.hyves.net
Twitter - www.twitter.com/johncoffeymusic
Myspace - www.myspace.com/johncoffeymusic

---