Gemeente Heerde


[pic]


Persbericht

Datum:  22 oktober 2009



Sloopvergunning Schoolhof Heerde terecht verleend

Aan Triada Wonen is een sloopvergunning verleend. Eén van de panden waarvoor de sloopvergunning is verleend, is de voormalige Brinkschool.
Tegen het slopen van dit pand is door vier personen/verenigingen bezwaar gemaakt. Daarbij is gevraagd om de voormalige oude school niet te slopen.

Aan deze verzoeken kan het college niet meewerken. De sloopvergunning mag namelijk alleen geweigerd worden als er sprake is van een wettelijk vastgelegde weigeringgrond. Dit betekent dat het college hier dus geen keuzevrijheid heeft.
Dat de gemeenteraad zich een paar jaar geleden heeft uitgesproken om de poort in de nieuwbouwplannen op te nemen, doet hier niets aan af. Dat raadsbesluit ging niet over het aanmerken van de Schoolhof als beschermd monument, maar over nieuwbouw/toekomstig planologisch beleid.

De sloop van dit pand is voorgelegd aan de rechter, die hierover inmiddels een uitspraak heeft gedaan. De rechter heeft bepaald dat er geen wettelijk vastgestelde weigeringgrond is, zodat de gemeente daarom verplicht is de sloopvergunning te verlenen. Ook de bezwarencommissie komt tot deze conclusie. De verzoeken van inwoners om de voormalige school te bewaren, kunnen hierin geen verandering brengen.







Einde persbericht