De Nederlandse Bank

Amsterdam, 22 oktober 2009

Bericht voor de rekeninghouders bij DSB Bank N.V. te Wognum

De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) maakt als uitvoerder van het depositogarantiestelsel het volgende bekend.
DNB heeft op 19 oktober 2009 het depositogarantiestelsel in werking gesteld voor rekeninghouders van DSB Bank N.V. te Wognum.
Op grond van het depositogarantiestelsel kan voor rekeninghouders bij DSB Bank N.V. onder bepaalde voorwaarden recht bestaan op een vergoeding. Deze vergoeding betreft de deposito's, zoals bijvoorbeeld de tegoeden op een spaarrekening en rekeningcourant die rekeninghouders hebben aangehouden bij DSB Bank N.V. Schulden (zoals leningen en hypotheken) worden verrekend met deze vorderingen. Bij een `en/of-rekening' kunnen beide rekeninghouders aanspraak maken op een vergoeding. De termijn voor het indienen van een aanvraag tot vergoeding bedraagt vijf maanden. Rekeninghouders kunnen tot en met maandag 22 maart 2010 hun aanvraag bij DNB indienen. Verzoeken die DNB ontvangt ná deze datum worden niet in behandeling genomen.
Medio november ontvangen alle rekeninghouders bij DSB Bank N.V. nadere informatie van DNB over de wijze waarop de aanvraag voor een vergoeding kan worden ingediend en over de voorwaarden die daarvoor gelden. Op de website van DNB worden rekeninghouders op de hoogte gehouden van de voortgang van het depositogarantiestelsel voor DSB Bank N.V.
De verzoeken om een vergoeding onder het depositogarantiestelsel worden beoordeeld op grond van en met inachtneming van de daartoe geldende wet- en regelgeving. Zo snel mogelijk doch in beginsel uiterlijk binnen drie maanden na ontvangst van het volledig en correct ingevulde aanvraagformulier zal DNB aan de daarvoor in aanmerking komende rekeninghouders bij DSB Bank N.V. het door het depositogarantiestelsel gedekte bedrag van hun vordering uitkeren tot maximaal EUR 100.000 per rekeninghouder.
Nadere informatie over het depositogarantiestelsel kunt u vinden op de website van DNB.

Aan de inhoud van deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.

De Nederlandsche Bank
Postbus 98
1000 AB AMSTERDAM
(onder vermelding van `DGS DSB Bank N.V.')
Informatiedesk DNB
Telefoon: 0800 ­ 020 1068 (gratis)
Website: www.dnb.nl
Telegraaf.indd 1 20-10-09 12:30

---- --