Gemeente Rotterdam

22 oktober 2009

Campagne Extra geld voor kinderen

Donderdag 22 oktober gaf wethouder Kriens (Volksgezondheid, Welzijn, Maatschappelijke Opvang) het startsein voor de campagne voor kinderen 'Met wat extra geld doe ik gewoon mee!' Dat deed zij samen met de kinderen van Buitenschoolse Opvang Het Steigertje tijdens een percussieworkshop.

Met de campagne wordt de toelage voor kinderen onder de aandacht gebracht bij Rotterdammers met een laag inkomen. De regeling is er voor alle Rotterdammers met een inkomen van minder dan 120% van het wettelijk minimumloon en kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Zij kunnen per kind 225 of 300 euro krijgen. Het geld is bedoeld voor het schoolfonds, muziekles, zwemles of de contributie van een vereniging. Kortom: om kinderen te laten meedoen. "Met een kleine aanvulling op het lage inkomen van ouders, kunnen kinderen zich uitleven op hun hobby's. Dat levert een prachtige rijkdom aan talenten op."

Aanvragen toelage

De toelage is in september automatisch overgemaakt aan ongeveer 8.000 gezinnen met een bijstandsuitkering, zodat er extra geld is voor ongeveer 16.000 kinderen. Rotterdammers met een laag inkomen kunnen de toelage aanvragen bij de gemeente.

50.000 campagnefolders

Deze week worden 50.000 campagnefolders verstuurd aan 1.100 organisaties en instellingen in Rotterdam: scholen, buitenschoolse opvang, gezondheidscentra, verenigingen en sportscholen. Zij verspreiden de folders onder hun leerlingen en bezoekers. Daarnaast wordt in huis-aan-huisbladen, websites en andere media de komende tijd de aandacht gevestigd op de toelage voor kinderen. Rotterdam pakt armoede aan, want elke Rotterdammer moet kunnen meedoen. Het Rotterdamse beleid richt zich op alle Rotterdammers met een inkomen tot ongeveer 1.425 euro per maand. Kijk voor de specifieke voorwaarden op www.sozawe.rotterdam.nl of www.rotterdam.nl/rondkomen of bel het gemeentelijke telefoonnummer 14 010 (lokaal tarief).



Gemeente Rotterdam