Wekelijks overzicht van de evolutie van de A/H1N1-griep in België

22/10/2009 17:18

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

Vandaag publiceert het Interministerieel Commissariaat Influenza een nieuwe wekelijkse raming van het aantal gevallen van A/H1N1-griep in ons land op basis van de registratie door de huisartsenpeilpraktijken.

Op een totaal van 39.809 consultaties van patiënten die zich met een griepachtige aandoening aanboden bij hun arts, leverde de extrapolatie 15.671 nieuwe gevallen van de A/H1N1-griep op in de vorige week.

De opvolging door de huisartsenpeilpraktijken wijst dus op een stijgende trend van het aantal gevallen in ons land, vooral in vergelijking met de cijfers van de afgelopen drie weken. De staalafnames die door de ziekenhuizen werden uitgevoerd, bevestigen deze trend.

Volgens de ramingen van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid bevinden we ons nu in een eerste epidemische fase. Het aantal personen dat besmet is met de A/H1N1-griep blijft echter relatief klein en de epidemie heeft momenteel geen significante impact op de bevolking.

Sinds het uitbreken van de A/H1N1-pandemie eind april, liepen in ons land 35.771 personen een besmetting op. Vijf personen zijn overleden aan de complicaties van de griep. Vanaf nu zullen eventuele overlijdens ten gevolge van de A/H1N1-griep niet meer systematisch aangekondigd worden met een apart persbericht maar wel vermeld worden in de wekelijkse overzichten.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel