Ingezonden persbericht


Persbericht Release

Nieuwe benoeming bij Continental Automotive Trading Nederland BV

Ing. Rob Tamse volgt Van der Linden op.

Eindhoven, oktober 2009. Rob Tamse is per 1 oktober benoemd tot directeur van Continental Automotive Trading Nederland B.V. Hij volgt daarmee Victor van der Linden op. De aanstelling past in de vernieuwde strategie van Continental Automotive.

Rob Tamse is een oudgediende in tachografenland. Zijn eerste aanstelling binnen het concern was bij VDO in Amsterdam als salesmanager van de afdeling navigatiesystemen. Al spoedig richtte hij zich geheel op de verkoop van tachografen. De laatste jaren is hij key-accountmanager voor Paccar (o.a DAF), een functie die hij blijft doen. Als zodanig is hij uitstekend ingevoerd in de Nederlandse transportsector.

"Ik zie het als mijn primaire taak VDO in Nederland nog dichter bij de transporteur te brengen', vertelt Rob Tamse over de nieuwe uitdaging die hij is aangegaan. "Wij hebben een range uitstekende producten en zijn als geen ander in staat, het Nederlandse transport te ondersteunen waar het gaat om alles wat met ritregistratie te maken heeft en de dataverwerking daarvan. Met name op dat laatste gebied zijn er het afgelopen jaar in hoog tempo hele goede oplossingen operationeel geworden waar iedere transportondernemer direct voordeel bij heeft. Mede door de beschikbaarheid van remote downloading zie ik dat echt als een groeimarkt."

Naast zijn functie als algemeen directeur, blijft Tamse aanspreekpunt voor belangrijke VDO OEM partners als Paccar. "Ik weet wat daar speelt en hoe belangrijk het is, om continu met elkaar in gesprek te blijven. Dat is in het belang van alle partijen. Zowel truckindustrie als VDO ontwikkelen producten voor dezelfde eindgebruikersgroep. Beide partijen krijgen feedback en moeten visie op de markt blijven ontwikkelen. Dan heb je elkaar nodig."

Los daarvan denkt Tamse dat VDO in de zeer nabije toekomst met nieuwe producten en mogelijkheden een grotere rol te kunnen gaan spelen voor ondermeer kleinere OEM bedrijven en carrosseriebouwers. "Daar kan ik nog niet meer over zeggen dan dat die plannen nog dit jaar zullen worden uitgerold." '

Tamse krijgt ook de leiding over de afdelingen marine en industrie van VDO in Nederland. "Ook in die sectoren zijn wij sterk vertegenwoordigd. Onze meters en sensoren en controlepanelen worden veelvuldig gebruikt in zowel de plezier- als de beroepsvaart en zitten in heel veel industriële equipement."

Continental Automotive Trading Nederland B.V. levert onder het merk VDO producten voor bedrijfsauto's, industrie en marine. Veelgebruikte producten van VDO zijn tachografen, die in vrachtautoŽs de rij- en rusttijden bijhouden. Bekend zijn ook de diverse VDO klokjes en meters voor de marine en industriële toepassingen. De automotive groep van Continental is één van de toonaangevende toeleveranciers van de automobielindustrie. Als partner van de automobielindustrie ontwikkelt en produceert Continental innovatieve producten en systemen, waarmee de onderneming een bijdrage levert aan een grotere rijveiligheid en aan de bescherming van het milieu.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht