Udo Jürgens komt voor exclusief concert naar Nederland

13/05/2009 13:08

Stage Entertainment

24 oktober eenmalig concert in het Fortis Circustheater

De legendarische Udo Jürgens die als popzanger en liedjesschrijver niet alleen in zijn thuisland Oostenrijk maar ook ver daarbuiten bekendheid geniet, komt voor een eenmalig concert naar Nederland. Udo Jürgens is al meer dan een halve eeuw actief in de muziekindustrie en nog altijd zeer succesvol. Zijn concert vindt op 24 oktober plaats in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

De afgelopen maanden hebben meer dan 180.000 bezoekers zijn "Einfach Ich" tournee, gelijknamig aan zijn laatste album bezocht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Slechts eenmalig gedurende deze tour zal deze rasentertainer een uitstap maken naar Nederland om het Fortis Circustheater in Scheveningen aan te doen. Udo wordt gedurende het concert bijgestaan door een live orkest o.l.v. zijn muzikale vriend Pepe Lienhard.

Udo won in 1966 het Eurovisiesongfestival met Mercie Cherie en in de daaropvolgende jaren schreef hij enkele Duitse evergreens zoals Griechischer Wein, Aber bitte mit Sahne en Mit 66 Jahre. Naast o.a. wereldhits voor Shirley Bassey en Sammy Davis Jr. hebben ook Nederlandse artiesten nummers van Udo vertaald. André van Duin ("Een echte vriend", Ich war noch niemals in New York) en Gerard Cox ("avond", Abends) hebben succes gehad met de composities van Jürgens, maar Nederlands grootste hit is echter wel Gib mir deine Angst, in het Nederlands als "Geef me je angst" gezongen door zowel André Hazes als door Guus Meeuwis.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theatersalacarte.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.theatersalacarte.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/