RTL Group

Nieuwe reeks Ik Hou Van Holland start met feestje 20 jaar RTL

Het nieuwe seizoen van Ik Hou Van Holland start op zaterdag 24 oktober met een extra feestelijke aflevering omdat RTL deze maand 20 jaar bestaat. Alle vragen, fragmenten en liedjes in het programma gaan over RTL. Voor deze ene keer spelen de RTL-vrouwen tegen de RTL-mannen. Teamcaptain Jeroen van Koningsbrugge stroopt de mouwen op met presentator van het RTL Ontbijtnieuws Jan de Hoop, talkshow-coryfee Frits Barend en Baantjer-acteur Victor Reinier. Het damesteam staat onder leiding van RTL-gezicht van het eerste uur: gelegenheidsteamcaptain Irene Moors. Haar teamleden zijn ex-RTL Nieuws-presentatrice Loretta Schrijver, voormalig GTST-actrice Babette van Veen en Rad van Fortuin-assistente Leontine Borsato.

In de zes nieuwe afleveringen van Ik Hou Van Holland die de daaropvolgende weken elke zaterdag om 20.40 uur bij RTL 4 te zien zijn, staat ons kikkerlandje weer centraal en draait alles als vanouds om de weetjes op het gebied van Nederlandse film, muziek, sport, taal, televisie enz. De nieuwe teamcaptain Peter Heerschop trekt alles uit de kast om met zijn team van drie steeds wisselende bekende Nederlanders de strijd aan te gaan tegen het team van Jeroen van Koningsbrugge.

Ook is er een nieuw spelletje in het succesvolle Ik Hou Van Holland. Wekelijks komt meneer Chung langs, een Chinees die niet zo goed Nederlands spreekt maar wel dol is op Nederlandse liedjes. Hij krijgt op zijn koptelefoon een bekende Nederlandse hit te horen. De vraag is of hij die goed genoeg kan meezingen zodat de teams kunnen raden om welk liedje het gaat.

Linda de Mol verwelkomt in Ik Hou Van Holland de volgende bekende landgenoten: musical-acteur Tommie Christiaan, RTL Nieuws-weervrouw Helga van Leur, zanger George Baker, acteur Teun Kuilboer, presentatrice Mirella van Markus, presentatrice Tanja Jess, schaatster Ireen Wüst, thaibokser en wereldkampioen K-1 Remy Bonjasky, schrijfster Heleen van Royen, turner Epke Zonderland, presentatrice Vivan Slingerland, televisiekok Rudolph van Veen, GTST-acteur Jan Kooijman, rapper Brainpower, musical-actrice Simone Kleinsma, zwemster Ranomi Kromowidjojo, DJ Ferry Corsten, model en actrice Tatjana Simic, actrice Sophie van Winden, zanger Guus Meeuwis, presentator Erik van der Hoff, presentatrice Jessica Mendels, zangeres Imca Marina, presentator Art Rooijakkers, cabaretière Sara Kroos, presentatrice Marit van Bohemen, misdaadverslaggever John van den Heuvel, ONM-actrice Miljuschka Witzenhausen, Radio 538-DJ Barry Paf, cabaretier en presentator Jörgen Raymann, GTST-acteur Emiel Sandtke, actrice en zangeres Ellen ten Damme, presentatrice Dieuwertje Blok, actrice Saar Koningsberger en politiek verslaggever van het RTL Nieuws Frits Wester.

De laatste aflevering van Ik Hou Van Holland valt op zaterdag 5 december en Linda, Peter en Jeroen ontvangen dan wel een heel bijzondere gast; Sinterklaas neemt plaats in het team van Jeroen.

Uitzending RTL 4: wekelijks vanaf zaterdag 24 oktober, tussen 20.40 en 22.10 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/ikhouvanholland

---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal van Ik Hou Van Holland is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.