RTL Group

Wendy Van Dijk kruipt in de huid van Ushi en Lucretia in Ushi & Dushi bij RTL 4

Ushi, de Japanse vriendin van Wendy van Dijk, is terug! En Wendy blijkt nóg een alter ego te hebben: Lucretia, een zeer aanwezige, kleurrijke diva uit Curaçao. De hilarische avonturen van deze schaamteloos openhartige dames zijn vanaf zaterdag 24 oktober wekelijks te zien in Ushi & Dushi bij RTL 4.

Lucretia is een welbespraakte, zelfbewuste Antilliaanse vrouw die als sterreporter voor TéléCuraçao werkt. Ze is zeer ambitieus, hoewel ze de echt zware inspanningen tot een minimum probeert te beperken. Lucretia is, samen met haar cameraploeg en haar personal assistant Irmgard, in Nederland om verslag te doen van typisch Hollandse gebruiken en gekke fenomenen.

De rondborstige Antilliaanse verbaast zich openlijk over allerlei zaken die voor ons zo gewoon zijn. Hoe kunnen die calvinisten nou hun luxe woning verruilen voor een tentje op de camping in dit regenachtige land, en dan nog zeggen dat ze van hun vakantie genieten? Ook ontdekt de verslaggeefster hoe de Nederlandse sterren zich hebben gevestigd in het Gooische reservaat, als ze tijdens een heuse grand tour in een busje langs de huizen van onze sterren gaat. Tijdens een ontmoeting met de liefste zanger van Nederland, Frans Bauer, verbaast ze zich erover dat zijn hele familie voor hem werkt. En dat die gekke Hollanders hun ouders in bejaardentehuizen stoppen, terwijl die op Curaçao gezellig bij je inwonen, vindt Lucretia natuurlijk ook onbegrijpelijk. Daar waar nodig zal de flamboyante journaliste het overigens ook niet nalaten meteen een beetje kleur, smaak en levendigheid in de brouwerij te brengen.

In het hotel waar Lucretia met haar Antilliaanse crew is neergestreken blijkt toevallig nóg een journaliste te verblijven; Ushi! In haar hotelkamer ontvangt Ushi samen met haar collega Hiromi Tojo diverse internationale sterren, zoals LaToya Jackson, Adele, Derek Ogilvie, Gino Vanelli en Kim Wilde, die vervolgens de dupe van zijn van haar nieuwe streken.

Met de man met wie ze negen jaar geleden een van haar favoriete interviews had, Donny Osmond, smeedt de Japanse reporter een complot. Hij krijgt nu de kans om zijn beste vriend, de Amerikaanse komiek George Wallace, te Ushi-en. En Ushi bezoekt de in LA woonachtige Hollandse actrice Touriya die maar wat graag haar eigen man Greg, een bekende Amerikaanse soapacteur uit General Hospital, te grazen laat nemen.

Diverse grote sterren krijgen de schrik van hun leven als het toch wel erg vreemde interview eindigt met de onthulling dat het onze eigen Wendy van Dijk betreft. Zo blijkt Larry Hagman (JR uit de serie Dallas) een ouwe snoeperd te zijn die door Ushi bijna in een identiteitscrisis belandt. En voor de zeer charmante, Italiaans-Canadese zanger Gino Vannelli gaat Ushi zelfs op haar kop staan.

De transformatie van Wendy van Dijk in Lucretia, duurde elke keer ruim drie uur. Hiervoor is een speciaal, op maat gemaakt pak ontworpen door Unreal. Dit bedrijf is gespecialiseerd in special effects en props die niet van echt te onderscheiden zijn. Van extreem natuurgetrouwe lichaamsdelen tot complete transformaties; van een bestuurbare dolfijn tot een leger Orcs voor de film The Lord Of The Rings.

Uitzending RTL 4: vanaf 24 oktober elke zaterdag vanaf 20.00 uur.

Website: rtlboulevard.nl

---

Noot aan de redactie: Bijgesloten persfoto Ushi & Dushi, naamsvermelding fotograaf Nick van Ormondt verplicht. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718 482 of danielle.van.es@rtl.nl