Gemeente 's-Hertogenbosch

07-10-2009
Wandelingen door donker Bossche Broek

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 24 oktober aanstaande is het weer de Nacht van de Nacht. De gemeente 's-Hertogenbosch doet natuurlijk weer mee en viert de Nacht met een activiteit in het Bossche Broek. Van veel gebouwen worden de lichten gedoofd, waarvan we het effect zullen zien. Daarnaast worden er speciale wandelingen gehouden onder leiding van IVN natuurgidsen en SBB/Meijerij-gidsen. In het donker wordt de Bossche Broek verkend. Tijdens de wandelingen wordt uitleg gegeven over het nachtleven van diverse planten en dieren. Er wordt gespeurd naar vleermuizen, nachtvlinders en andere nachtdieren.

Programma
Vanaf 19.30 uur zijn belangstellenden welkom op het strand aan de Zuiderplas. Daar zal Jetty Eugster, wethouder van o.a. Milieu, de avond inluiden. Samen kijken we hoe de lichten rondom de Bossche Broek uitgaan. Om 20.00 uur starten de wandelingen, onder leiding van natuurgidsen van Staatsbosbeheer of het IVN. Het programma eindigt om 21.30 uur. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Mag het licht uit?
Na een zeer succesvolle Nacht van de Nacht vorig jaar, gaat 's-Hertogenbosch dit jaar voor een nóg donkere nacht. Veel bedrijven en organisaties werken al mee en doen om 20.00 uur hun lichten uit. De gemeente roept alle inwoners en bedrijven op hun lichten te doven en/of de gordijnen te sluiten. Het liefst de hele avond maar in ieder geval tussen 20.00 en 20.30 uur. Vergeet ook uw tuinverlichting niet!

Nacht van de Nacht
De landelijke Nacht van de Nacht is een initiatief van de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. De Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en het nut van een donkere nacht. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor meer informatie. Hier vind je ook leuke downloads, zoals een uilenmasker en een kaart van de sterrenhemel. Meer informatie vind je ook op deze website onder Stad en Wijken > Milieu).