Gemeente Hoorn

Hoorn wil meedoen aan Nacht van de Nacht

De Hoornse gemeenteraad wil dat de gemeente Hoorn op zaterdag 24 oktober meedoet aan de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden op honderden plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd om mensen bewust te maken van lichtvervuiling en energieverspilling.
Via een wilde motie verzocht de fractie van GroenLinks het college om deel te nemen aan de Nacht van de Nacht door de eigen en gemeentegerelateerde gebouwen die nacht onverlicht te laten, inwoners van Hoorn interactief te betrekken bij de Nacht van de Nacht en door gebruikers van gebouwen of kantoren te benaderen om samen met de gemeente Hoorn de verlichting op 24 oktober te doven.

Wethouder Jan de Boer kon zich vinden in dit voorstel in gaat kijken of deze actie binnen de Puur Hoorn klimaatcampagne kan worden opgepakt. De motie werd ondersteund door de PvdA (behalve de heer Van der Wijdeven), de VVD, Hoorns Belang, de Hoornse Seniorenpartij en fractie de Meij. Dit was een meerderheid van de raad en de motie werd daarmee aangenomen. Het CDA, VOC Hoorn, Fractie Tonnaer en de heer Van der Wijdeven van de PvdA stemden tegen de motie. Laatste wijziging van deze pagina: 8 oktober 2009