Gemeente Dalfsen

Nacht van de Nacht

08-10-2009

Vijfde Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober 2009

Gemeente Dalfsen gaat een `duistere' nacht tegemoet

Logo Nacht van de Nacht

Dalfsen - Speuren naar uilen en staren naar sterren? Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober is het mogelijk. In heel Nederland worden `duistere' activiteiten georganiseerd. Veel bedrijven en overheden doven hun lichten. Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale milieufederaties vragen hiermee aandacht voor de schoonheid en het nut van een donkere nacht, die steeds meer onder druk komt te staan door de alsmaar toenemende verlichting.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd. In de gemeente
Dalfsen wordt onder andere de verlichting van gemeentelijke gebouwen, de grote Kerk te Dalfsen, en de Westermolen te Dalfsen uitgeschakeld. Ook vinden er tijdens deze avond twee activiteiten plaats voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen. Zo zal er tijdens de Nacht van de Nacht een spannende wandeltocht en een huifkartocht starten vanaf Partycentrum `het Boskamp' en zal sterrenwacht `het Vechtdal' weer een publieksavond organiseren op natuurboerderij de Lindehoeve. Aanvangstijd van de activiteiten die plaatsvinden bij het Boskamp is 19.30, deelname is gratis. Aanvangstijd van de activiteiten die plaatsvinden bij natuurboerderij de Lindehoeve is 20.00. Deelname EUR 2,50 voor volwassenen en EUR 1,50 voor kinderen.

Iedereen kan bijdragen aan een betere kwaliteit van het donker en vermindering van het energieverbruik door nachtvervuiling. Is nachtverlichting noodzakelijk of kan het ook met minder? Ook zijn er energiezuinige alternatieven. (spaarlampen, led verlichting, armaturen en lampen die aangaan op beweging).

Op de website www.nachtvandenacht.nl staat meer informatie over de Nacht van de Nacht en het activiteitenschema per provincie en plaatsnaam.