Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Mode aan de Maas zet Noordereiland in de schijnwerpers

Voor de derde keer Mode aan de Maas op het Noordereiland: twee dagen mode, kunst, cultuur en een zoektocht naar creatieve talenten.

Mode aan de Maas begint zaterdag 24 oktober met diverse modeshows, vanaf 16.00 uur op de Prins Hendrikkade 125-126. Voor bewoners van het Noordereiland moet het vooral hún dag worden. Jongeren gaan kledingstukken 'pimpen', die dan op de catwalk worden getoond.

Op zondag 25 oktober is iedereen welkom, ook vanaf 16.00 uur, om naar de modeshows te kijken. De inloop op beide dagen is vanaf 15.30 uur.

Kunstenaarswijk
Tijdens zijn eerste rondje stad typeerde burgemeester Aboutaleb Noordereiland als het Montmartre van Rotterdam. Montmartre is de kunstenaarswijk in Parijs. Reden genoeg voor de stichting en organisator van het modespektakel om ook zo te heten, Montmartre aan de Maas. De stichting wil kunst, cultuur, mode, exposities in deze wijk van Feijenoord brengen.

In 2008 was de Ondernemersvereniging het platform, in maart 2009 organiseerde Mode aan de Maas het evenement. Stichting Montmartre aan de Maas heeft het stokje nu overgenomen om de continuïteit te garanderen. Dit doet ze samen met de bewonersvereniging, ondernemersvereniging, deelgemeente Feijenoord en iedereen die mee willen helpen het doel te realiseren.

Op 24 en 25 oktober is de toegang en het parkeren gratis!