Gemeente Dantumadeel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu

Ontdek Dantumadiel in Nacht van de Nacht

De klok wordt in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober een uur terug gezet. Tegelijkertijd is er ook de 5e `Nacht van de Nacht', een initiatief van de provinciale milieufederaties. De gemeente Dantumadiel doet er dit jaar voor de eerste keer aan mee, met als doel inwoners, bedrijven en zeker ook als gemeentebestuur zelf, bewuster te worden van de inzet van verlichting in Nederland. Voor de nacht zijn een aantal maatregelen en activiteiten gepland.

Excursie De Houtwiel
Van 21.00 tot 23.00 uur is er een excursie door De Houtwiel onder begeleiding van mensen van Staatsbosbeheer en de Sterrenwacht te Burgum. De activiteiten worden verzorgd door de boswachter van Staatsbosbeheer dhr. Bijlsma en de heer F. van Dellen die verbonden is aan de Sterrenwacht Burgum.

Bijlsma geeft als opening een korte introductie van de (nacht)dieren die in het gebied voorkomen. Daarna kunt u tijdens een ongeveer drie kwartier durende wandeltocht met Bijlsma de nachtelijke sfeer in het gebied beleven. Van Dellen geeft tijdens de avond aan uitleg over de hemellichamen die, wanneer het weer meezit, door een kijker van de sterrenwacht te Begum te bewonderen zijn.

Na aanmelding bij de gemeente (tel. 0511 - 42 61 61), ontvangen de eerste 20 aanmeldingen een persoonlijke uitnodiging en een routebeschrijving.

Wat doet de gemeente Dantumadiel verder?

- Gemeentelijke gebouwen, zoals het gemeentehuis, de sporthallen, het zwembad en de Schierstins niet verlichten.

- De openbare verlichting op bepaalde gedeeltes door natuurrijke gebieden niet gebruiken.

De gemeente verzoekt tijdens de 'Nacht van de Nacht'.. .. bedrijven om verlichte gevelreclame en etalageverlichting niet te gebruiken
.. inwoners om de buitenverlichting niet te gebruiken Nacht van de Nacht