Gemeente Scheemda


Nacht van de Nacht 2009

Â

Activiteiten Nacht van de Nacht 24 oktober 2009

Zaterdagnacht 24 oktober gaat in een groot deel van Europa, de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze nacht is door de Milieufederaties uitgeroepen tot âNacht van de Nachtâ. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar willen de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht.

Â
Schoonheid en belang donkere nacht

Ook in onze regio wordt op zaterdagavond 24 oktober a.s. in Midwolda bij de Blauwestadhoeve een gevarieerd programma aangeboden welke in het teken staat van de schoonheid en het belang van de donkere nacht. Deze âNacht van de Nachtâ wordt door de gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten, de Milieufederatie en de Blauwestadhoeve in samenwerking met Club Winschoter Groen, KNNV, IVN-Oldambt, IVN-Bellingwedde, de Vennehage en kunstenares Erlinde Ufkes Stephanus georganiseerd. Â

Activiteiten

Deze avond heeft u de mogelijkheid om het donker in het Oldambt te ervaren. Kinderen kunnen een egel als bewoner van de nacht op doek vastleggen. Maar ook een wandeling met de nachtwaker behoort tot de mogelijkheden en heeft u wel eens gebadmintond in het donker? Zeker het proberen waard! Hieronder vindt u het programma van de activiteiten*.

Â

Tijdstip

Locatie

Activiteiten Â
Â

Kosten

19.00 - 21.00 uur

Blauwestadhoeve

Een broodje bakken boven het kampvuur.

Blackminton, speedbadminton in donker.

Gratis

19.00 - 20.30 uur

Blauwestadhoeve

Workshop egels schilderen voor kinderen.

Â

Belangrijk: Voor de workshop egels schilderen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; vol is vol. Geadviseerd wordt om uw kind(eren) gepaste verfkleding aan te trekken.

Gratis

Â

Start 19.30 uur

Blauwestadhoeve
Nachtwachter waakt over Blauwestad

Â

Nachtwachters waken over de donkere nachten. Zij kennen als geen ander de bijzonderheden en de geheimen van de nacht. Naast de Blauwestadhoeve ligt het landgoed Ennemaborg. Een terrein wat eeuwenoud is en waar zich nog steeds allerlei mysterieuze verschijningen voordoen en waar de nachtwachter de dagmensen op zal wijzen. Gaat u mee op âNachtreisâ en luisteren naar een "Nachtconcert"?

Â

Â

⬠5,- p.p. kinderen tot 12 jaar

⬠2,50

Start:

19.30 uur

Â

Â

19.30 uur

Â

Â

20.15 uur

Â

Â

Â

21.00 uur

Start vanuit:


- Winschoten Bovenburen 96 (kinderboerderij)


- Bellingwolde Hoofdweg 29

(Rabobank)


- Blijham kruising Oosteinde en Eltje Buringhweg

Â

Wedderbergen

Urnenhoeve

Wedderbergenweg 3
Fietstocht Oldambt en Wedderbergen

Â

Vanuit drie plaatsen wordt gefietst naar de Urnenhoeve in Wedderbergen.

Â

Rond 21.00 uur is de samenkomst in de Wedderbergen. Hier wordt een lezing gegeven over de betekenis van het donker voor de natuur.

Â

Tevens is er de mogelijkheid een wandelingetje door het donker te maken.

Â

U kunt u opgeven via: aj.langbroek@hccnet.nl Â

Â

Â

Gratis

Â


* Deelname aan de activiteiten is voor eigen risico.

Graag ontmoeten wij u 24 oktober a.s. bij de âNacht van de nachtâ!

Â