Gemeente Dordrecht

De Beste Ideeën van de Buurt zijn anderhalve ton waard

Zaterdag 24 oktober uitslag van de verkiezing

Bijna 300 Burgers aan Zet in Nieuw Krispijn hebben ¤ 150.000 voor hun buurt verdiend. Dat deden zij door afgelopen week mee te doen aan de verkiezingen van de Beste Ideeën van de Buurt. Op zaterdag 24 oktober maakt wethouder J.H. Lagendijk het resultaat van de verkiezing bekend.

Alle bewoners van de betrokken buurt zijn daarbij vanaf 14.00 uur van harte welkom op het Paulusplein. Zij zullen vooral benieuwd zijn wanneer de winnende ideeën uitgevoerd kunnen worden.

In het kader van het experiment Burgers aan Zet in Nieuw Krispijn werd buurtbewoners aan weerszijden van de Prins Bernhardstraat gevraagd welke ideeën zij hebben voor het verbeteren of opfleuren van hun buurt. En hoe zij samen willen bepalen wat nu echt de Beste Ideeën van de Buurt zouden zijn. Voor de uitvoering van de winnende ideeën stelde de gemeente een budget van ¤ 150.000 beschikbaar. Maar de buurt moest daarvoor wel zelf aan de slag.

Daarop diende de buurt ruim 700 ideeën in; veel daarvan gingen over verhoging van de veiligheid in de buurt, over het tegengaan van zwerfvuil en over het organise ren van gezelligheid in de buurt. Samen met actieve buurtbewoners werkte de gemeente de ideeën uit, en verzamelde deze in een Ideeënwaaier die begin oktober huis aan huis bezorgd is.

Deze week zijn bijna 250 stemkaarten opgehaald en zijn er 50 via de post binnengekomen. Nog voor verwerking van de laatste postronde is de gemeente samen met een aantal bewoners begonnen met het tellen van de stemmen. De eindtelling laat nog even op zich wachten, net als de definitieve uitslag. Die komt op zaterdag 24 oktober.

Datum 19 oktober 2009

Noot voor redacties

Redactie Olivier Vrooland
Servicecentrum Drechtsteden, afdeling Communicatie T 078 639 6039
Informatie Ester Weststeijn
Stads Bestuurs Centrum
T 078 639 6599