RTL Group

Wendy's vriendinnen Ushi en Lucretia ontmoeten Derek Ogilvie en Frans Bauer in Ushi & Dushi bij RTL 4

Vanaf zaterdag 24 oktober kruipt Wendy van Dijk in de huid van Ushi en Lucretia in het nieuwe RTL 4-programma Ushi en Dushi. De rondborstige Antilliaanse Lucretia is sterreporter bij TéléCuraçao en is samen met haar personal assistant Irmgard in Nederland om verslag te doen van typisch Hollandse gebruiken en fenomenen. Ook de Japanse interviewster Ushi is samen met haar collega Hiromi Tojo in het land en verrast internationale sterren met haar schaamteloos openhartige vragen.

De eerste aflevering van Ushi & Dushi start in het hotel waar beide dames logeren en Ushi tevens grote internationale sterren ontvangt voor haar interviews. Ushi trapt af met ghost whisperer Derek Ogilvie, die graag internationaal door wil breken in Japan. Hij wordt dan ook helemaal gek als blijkt dat het om de streken van Ushi gaat. En we leren Lucretia iets beter kennen als ze langsgaat bij één van de bekendste sterren van Nederland: Frans Bauer. De kleurrijke diva bezoekt hem tijdens een concert in Almere en ook hier verbaast ze zich, net als bij de andere reportages die ze in ons land maakt, over de enorme cultuurverschillen. Op Curaçao gaat het er allemaal zo anders aan toe

Wendy van Dijk: Ook al is de laatste Ushi zeven jaar geleden uitgezonden, ik word er op straat nog bijna elke dag op aangesproken: "Wanneer komt Ushi terug?" Nu kan ik met trots antwoorden: vanaf zaterdag 24 oktober! Maar Ushi is niet alleen, we hebben anderhalf jaar lang een nieuw, zelfbewust, zeer opvallend en welbespraakt typetje ontwikkeld: de Antillaanse sterreporter Lucretia. Door haar te spelen kan ik, net als met Ushi vroeger, de Nederlander, bekend en onbekend, in de maling nemen. Heerlijk!

Uitzending: vanaf 24 oktober, elke zaterdag om 20.00 uur bij RTL 4.
---

Noot aan de redactie: Fotomateriaal van Ushi, Lucretia en Wendy van Dijk is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.