Universiteit Leiden

Ik heb belangstelling voor... het Studiefestival

`Ik heb interesse in...'. Dat is voor veel scholieren een belangrijk uitgangspunt bij hun studiekeuze. Studiekiezers die daar alles over willen weten, kunnen op zaterdag 24 oktober naar het Studiefestival van de Universiteit Leiden. Ook het nieuwe Leiden University College The Hague presenteert zich.

Interesse in mensen, gezondheid, geschiedenis, techniek, politiek, recht.... Welke studies sluiten aan op die interesses? Het Studiefestival dat de Universiteit elk jaar organiseert geeft daar antwoord op.

Studiekeuze
Het studiekeuzetraject van scholieren loopt van oriëntatie tot verdieping. De Universiteit Leiden biedt daarom verschillende voorlichtingsevenementen. Zo is er de Oriëntatiedag in maart voor de beginnende kiezer. Het Studiefestival is bedoeld voor de studiekiezer die al wel ongeveer weet welke interessegebieden hij of zij heeft, maar nog niet welke studies daar bij passen. Eind november en eind april zijn de Open Dagen, waarbij de scholier zich op locatie in een of meerdere studies kan verdiepen.

Alle mogelijkheden op een rij
Op het Studiefestival staat de bezoeker centraal. Om de studiekeuze wat te vergemakkelijken, brengen we op 24 oktober alle studies bij elkaar: op de studiemarkt in de Pieterskerk hebben alle bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden een eigen stand waar scholieren hun vragen kunnen stellen aan studenten en docenten. Maar er is ook informatie over Leiden als studentenstad, over stages, minoren en buitenlandverblijven en over het arbeidsmarktperspectief van elke opleiding.

Presentaties: van studies tot studentenleven
In de Pieterskerk en het nabijgelegen Kamerlingh Onnes Gebouw kunnen de bezoekers een keuze maken uit negentig presentaties, die een of meerdere keren worden gegeven. Er is voor ieder wat wils: van presentaties met inhoudelijke informatie over opleidingen en over het studentenleven in Leiden tot workshops met tips voor het eindexamen. Speciale presentaties zijn er voor ouders, scholieren met een functiebeperking en getalenteerde scholieren.

Bezoekers volgen een interactieve presentatie

Advies en begeleiding
Tijdens het studiekeuzetraject worden de scholieren zo goed mogelijk vanuit de Universiteit Leiden begeleid, dus is er op het Studiefestival ook ruimte voor studiekeuzeadvies en
-begeleiding. De scholieren kunnen een gratis studiekeuzetest maken, die wordt besproken met professionele studiekeuzeadviseurs, of de workshop `Welke studie past bij mij?' volgen.

Bezoekers kunnen hun studiekeuzetest direct nabespreken met studiekeuzeadviseurs

Leiden University College The Hague
Voor het eerst is Leiden University College The Hague (LUC The Hague), dat per 1 september 2010 van start gaat met de Engelstalige bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences, vertegenwoordigd op het Studiefestival. Het LUC The Hague heeft een eigen stand waar bezoekers alle informatie kunnen krijgen, en er is een presentatie over de nieuwe opleiding.

Lees meer over het Studiefestival en bekijk het complete programma op de website van het Studiefestival.

(20 oktober 2009/CH)

Nieuwsredactie - 20/10/2009