Gemeente Dalfsen

Activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht zaterdag 24 oktober

20-10-2009

Speuren naar uilen en staren naar sterren?

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober is het mogelijk. In heel Nederland worden `duistere' activiteiten georganiseerd, zo ook in de gemeente Dalfsen. Veel bedrijven en overheden doven hun lichten. Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties vragen hiermee aandacht voor de schoonheid en het nut van een donkere nacht, die steeds meer onder druk komt te staan door de alsmaar toenemende verlichting.

De gemeente Dalfsen

De gemeente Dalfsen werkt mee aan dit initiatief door onder andere de verlichting van gemeentelijke gebouwen, de grote kerk te Dalfsen en de westermolen te Dalfsen uit te schakelen en bedrijven op te roepen hun reclameverlichting tijdens de Nacht van de Nacht te doven.

Daarnaast vinden er tijdens de Nacht van de Nacht twee activiteiten plaats voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen, namelijk een nachtwandeling en sterren kijken.

Nachtwandeling

Heeft u het bos al eens ervaren in het donker? Zaterdag 24 oktober kan dit onder begeleiding van een natuurgids. Er wordt een spannende natuurwandeling van een half uur langs het bos gemaakt. Daarna vindt er een mooie huifkartocht in de omgeving van Dalfsen plaats. Tussendoor zal gestopt worden voor een kleine pauze met een kop soep. Zaklampen mogen mee tijdens de tocht.

* Deelname: Gratis

* Deelname: Gratis

* Locatie: Partycentrum 'Het Boskamp', Sterrebosweg 2, 7722 KG Dalfsen

* Meer informatie: www.hetboskamp.nl, www.nachtvandenacht.nl

Let op, opgeven is vereist!
Opgeven kan tot 23 oktober per email: info@hetboskamp.nl of per telefoon: (0529) 43 17 12

Sterren kijken

Onder deskundige begeleiding vindt er een wandeling plaats op het mooie terrein van natuurboerderij de Lindehoeve. Daarbij wordt uitleg gegeven over het zonnestelsel aan de hand van een speciaal opgezet Planetenpad. Bij onbewolkt weer staan er telescopen opgesteld.
* Deelname: EUR 2,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar EUR 1,50
* Aanvang: 20.00 uur

* Locatie: De Lindehoeve, Koesteeg 4, 7722 RM Dalfsen.
* Meer Informatie:www.sterrenwachthetvechtdal.nl (Richard van der Wal), www.nachtvandenacht.nl

Opgeven is voor deze activiteit niet nodig.