Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


van de Nacht, doet u mee?

---

De Nacht van de Nacht, doet u mee?

20 oktober 2009
Op zaterdag 24 oktober vindt voor de vijfde maal de Nacht van de Nacht plaats. In heel Nederland gaan duizenden lichten uit en vinden er nachtactiviteiten plaats

Ook Amsterdam doet mee! De magere brug gaat uit, de reclamemasten langs de A10 gaan uit en verschillende organisaties doen de reclame, gevel- en kantoorverlichting uit.

De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis. Amsterdam wil daarnaast ook aandacht voor `onnodige verlichting'.
Doet u mee? Schakelt u ook de buitenverlichting uit?

Meer info

De Amsterdamse Dienst Milieu en Bouwtoezicht onderzoekt op dit moment of reclame- en sierverlichting 's nachts tussen 00:00 en 06:00 uur uit kan. Deze verlichting een jaar lang doven kan bij bedrijven voor een fikse energiebesparing zorgen, tot wel 10 - 20 miljoen KWh. Dit onderzoek is in lijn met de Amsterdamse klimaatambities.

Vele bedrijven en gemeente onderdelen hebben toegezegd mee te willen werken aan de Nacht van de Nacht en ook aan meer structurele oplossingen.

Nederland een van de meest verlichte landen ter wereld

Poster De Nacht van de Nacht is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties. De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot vijf procent lichter.

Nederland is inmiddels een van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden in Nederland en lichtvervuiling ontneemt bijna de helft van de Nederlanders zicht op de sterrenhemel. Ook raken nachtdieren in de war van de lichte nachten.

Zie ook www.nachtvandenacht.nl voor meer informatie.

Bovenliggend item

Nieuws

---