Gemeente Gilze en Rijen

Doet u ook mee?

Lichten gaan uit tijdens Nacht van de Nacht

De gemeente Gilze en Rijen doet op zaterdag 24 oktober 2009 mee aan de vijfde Nacht van de Nacht. Een initiatief van de Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu. Ook ondernemers kunnen hieraan meewerken door die nacht reclame- en sierverlichting uit te zetten. U als inwoner kunt uw bijdrage leveren door bijvoorbeeld de sierverlichting in uw tuin uit te doen.

De initiatiefnemers willen de duisternis in Nederland terugkrijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan. Het doel van de actie is om inwoners te informeren over de schoonheid en het belang van duisternis en hoe iedereen daaraan een bijdrage kan leveren. Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van mens en natuur. Natuurlijk is licht ook belangrijk en leuk. Voor de veiligheid of het veilig voelen, is voldoende licht van belang. En licht kan in het donker ook sfeervol zijn. Maar er kan veel minder, slimmer en zuiniger verlicht worden zonder dat de veiligheid of de sfeer in het geding is. De gemeente is daar al volop mee aan de slag door proeven met LED-verlichting zowel in openbare gebouwen als in straatverlichting. Dit in het kader van het beleid rondom duurzaamheid.

Ondernemers en inwoners: doe ook mee!

In de nacht dat de wintertijd ingaat, dooft Gilze en Rijen de verlichting bij het gemeentehuis in Rijen. Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf reclame- en sierverlichting? Of bent u inwoner van de gemeente en hebt u buitenverlichting die niet strikt nodig is? Doe mee en doof deze verlichting tijdens de Nacht van de Nacht. Hierdoor helpt u mee om Gilze en Rijen één nacht donkerder te maken.

Datum bericht: 21 oktober 2009