Gemeente Beek


Nacht van de Nacht: voor een donkerder Nederland

De gemeente Beek doet op 24 oktober opnieuw mee aan de landelijke âNacht van de Nachtâ, een initiatief om burgers, bedrijven en andere instanties bewust te maken van energieverbruik en lichtvervuiling. De gemeente schakelt op 24 oktober vanaf 19.00 uur de sier- en aanstraalverlichting van gemeentelijke gebouwen uit en de avondverlichting wordt op nachtniveau geschakeld. Tevens roept de gemeente bedrijven en parochies op om ook mee te doen aan deze actie.

Â

Op zoek naar pikdonkere plekken.

Â

Tijdens de âNacht van de Nachtâ nemen gidsen van het IVN Spau-Beek u mee voor een wandeling door Beek en haar buitengebied op zoek naar het donker. Samen met u speuren naar het nachtleven van dieren en staren naar sterren. Zijn er nog pikkedonkere plekken in Beek? Waar kunnen we nog genieten van de geuren, de kleuren, de geluiden en zeker ook de spanning van de echt donkere nacht? Kent u de schoonheid en het nut van de nacht? Het IVN afd. Spau-Beek nodigt u uit om de antwoorden op deze vragen zelf mee te beleven.

Â

De start is op zaterdagavond om 19.30 uur bij het gemeentehuis te Beek. Einde rond 21.30 uur. Bijzonderheden: Stevig schoeisel, plastic zak en eventueel zaklamp.

Voor wie: iedereen die wil genieten van duisternis en stilte en zeker voor kinderen een hele belevenis. Deelname is gratis. Info: Sjaak Frenken 046 â 4435549.

Â

Kijk voor meer informatie over de âNacht van de Nachtâ op www.laathetdonkerdonker.nl.

Â

Nacht van de nacht 24 oktober 2009