Waterschap Dommel

25 oktober

Dommeltrofee Dommelbad 24 en 25 oktober

Aanstaande zaterdag en zondag, 24 en 25 oktober, organiseert zwemvereniging Zegenwerp uit Sint Michielsgestel voor het derde opeenvolgende jaar zwemwedstrijden om de `Dommeltrofee'. De naam Dommeltrofee is gekozen omdat alle deelnemende verenigingen hun thuishaven hebben in gemeenten aan of langs de Dommel.

Startschot

Zaterdag 24 oktober geeft watergraaf Peter Glas om 14.00 uur in het Dommelbad aan de Schijndelseweg te Boxtel het officiële startschot voor de wedstrijden.

Organisatie

De Dommeltrofee-zwemwedstrijd wordt voor de derde keer georganiseerd door Zwem- & Poloclub Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel: zij maken voor hun trainingen gebruik van het Dommelbad in Boxtel.

Deelnemers

Deelnemende zwemverenigingen komen uit gemeenten gelegen aan de Dommel, vanaf de oorsprong van de Dommel in België, de Overpeltse Zwemvereniging uit Overpelt, België, tot en met de uitmonding van de Dommel in de Maas bij Den Bosch zwemvereniging De Treffers uit Rosmalen. Andere deelnemers zijn: de Dommelbaarzen uit Vught, de Eiffelswimmers PSV uit Eindhoven, Watervrienden Eindhoven, BZV uit Den Bosch, EOZC uit Oirschot, Argo uit Sint-Oedenrode en de Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel.

Wedstrijden

Er wordt gezwommen in 3 klassementen: 1) het sprint klassement 4 x 50 meter: vrije slag, vlinderslag, rugslag en schoolslag. 2) het wisselslag klassement 5 x 100 meter vrije slag, vlinderslag, rugslag, schoolslag en wisselslag en 3) het vrije slag klassement 50, 100 en 200 meter vrije slag. Er is een wisselbeker beschikbaar voor de vereniging die over de twee dagen de meeste punten heeft behaald. De prijzen zullen worden uitgereikt op zondag 25 oktober rond 17.00 uur.

Waterschap De Dommel hoofdsponsor

Waterschap De Dommel is hoofdsponsor. Andere sponsoren zijn: de gemeente Boxtel en het Dommelbad.