Vialis
BR>

Weggebruikers goed geinformeerd het drukke weekend in

091110_EVS_A4_Burgerveen-Leiden_29
091110_EVS_A4_Burgerveen-Leiden_33
22 oktober 2009

Weggebruikers goed geïnformeerd het drukke weekend in Wegwerkzaamheden op verschillende locaties in Nederland leiden de laatste tijd met enige regelmaat tot lange files. Er wordt volop geïnvesteerd in het Nederlandse wegenwet en veelal wordt er 's nachts en in de weekenden doorgewerkt, waardoor er op voorheen ongewone tijden files ontstaan. Dat mensen met meer geduld een vertraging ondergaan wanneer zij geïnformeerd worden over de duur van de vertraging, is bekend.

Dankzij een unieke samenwerking tussen Vialis, de VerkeersInformatie Dienst (VID), Arcadis en Rijkswaterstaat werden automobilisten op de A4 en de A44 in het weekend van 10 en 11 oktober goed geïnformeerd over de verwachte reistijd. Op tekstkarren, mobiele DRIP's (Dynamische Route Informatiepanelen) en bestaande DRIP's werden actuele reistijden getoond. Deze reistijden werden ingewonnen met een tijdelijk inwinsysteem van de VID, en door middel van het CDMS (Centraal Drip Management Systeem) op de verschillende DRIP's gezet.

In het weekend van 24 op 25 oktober werkt Rijkswaterstaat verder aan de verbreding van de A4 tussen Burgerveen en Leiden. Ook dan worden deze informatiemiddelen weer ingezet.

Foto's: Erik Verschoor (Arcadis)