Gemeente Bussum

Nacht van de nacht

De nacht is niet meer wat hij ooit geweest is. Door de toenemende lichtvervuiling weet niemand nog wat échte duisternis is. De Nacht van de Nacht is bedoeld om lichthinder en lichtvervuiling in Nederland terug te dringen en tegelijkertijd iets aan het klimaatprobleem te doen. Nederland is een van de meest verlichte landen van Europa. Elk jaar groeit de hoeveelheid kunstlicht in Nederland met drie procent. Verlichting bij kassen en langs wegen en verlichting van reclameborden, gebouwen, sportvelden en monumenten dragen hieraan bij.

Â

Bussum in het duister

Op zaterdag 24 oktober zet Bussum doen een sprong in het duister om het donker in een positief daglicht te stellen met het doven van de verlichting van de gemeentelijke gebouwen. De inwoners en bedrijven van Bussum worden opgeroepen die avond hun buitenverlichting niet aan te steken. Hiermee wordt tevens een bijdrage geleverd aan een beter milieu door energie te besparen. Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van mens en natuur.

Â

Bussum ondersteunt hiermee het initiatief van de twaalf Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu om aandacht te vragen voor het behoud van de duisternis. Meer informatie over de Nacht van de Nacht is te vinden op www.laathetdonker.nl