Gemeente Woerden

"Nacht van de Nacht" - zaterdagavond 24 oktober 2009

22 okt 2009
Om aandacht te vragen voor de toenemende lichtvervuiling en de effecten daarvan voor natuur en milieu, wordt op zaterdagavond 24 oktober de "Nacht van de Nacht" gehouden.
In heel Nederland worden lichten gedoofd en activiteiten georganiseerd om te genieten van de schoonheid van de nacht én de functie van de duisternis.

Woerden doet ook mee
In Woerden vindt een aantal activiteiten plaats in het Brediuspark. De tentoonstelling "Uilen in Nederland" wordt om 19.00 uur geopend in de Brediusschuur. Daarnaast kunt u met uw kinderen om 19.15 uur mee op een bijzondere avondwandeling om de natuur in het donker te beleven. Vanwege de verwacht grote belangstelling vragen wij u zich vooraf aan te melden via nmebredius@live.nl

Een steentje bijdragen
Tijdens de nacht van de nacht gaan worden ook de lichten van het stadhuis gedoofd. Ook meedoen aan de "Nacht van de Nacht"? Heel graag zelfs, want alle kleine beetjes helpen. Draag uw steentje bij door binnenshuis minder lichten te branden en laat de buitenlamp of etalageverlichting op deze avond eens uit om te ervaren hoe bijzonder het donker is.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.nachtvandenacht.nl